DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu

76. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik Komisyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi nokta görevlisinin görevleri ve özelliklerinden değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumluluğunda değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kişi özgürlüğünün genel kolluk tarafından hâkim kararı olmadan geçici olarak sınırlandırılmasına ne denir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İşyeri ve konut araması en çok hangi özgürlüğü kısıtlar?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Canlıların vücudundan kopan, düşen veya akan her türlü delile ………….denir. Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Adli aramaya karar verme yetkisi kimindir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“ Hukuka aykırı arama …………. ve ele geçirilenler ……….” cümlesindeki boşluklara hangisi gelmelidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlilerinin hangi koruma ve güvenlik hizmeti için ne miktar ve özellikte ateşli silah bulundurabileceği kim tarafından belirlenir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Direnme ve saldırının mahiyetine ve derecesine göre etkisiz hale getirecek şekilde kademeli olarak artan oranda bedeni kuvvet, maddi güç ve kanuni şartları gerçekleştiğinde silah kullanılması hali hangisini ifade eder?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Suçüstü halinde kimlerin yakalama yetkisi vardır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Alarm merkezi kurma ve izleme izni kim tarafından verilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görme, koklama, dokunma, duyma ve tat alma organlarımızla hafızamızda algılanan, bir olay veya görevle ilgili ileride rapor veya tutanak tutmak için bilgilerin kısa ve öz olarak yazılı kayıtlara geçirilmesine ………denir? Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suç işlendikten sonra özel güvenlik personelince yakalanan kişi veya emanete alınan(el konulan) eşya kime teslim edilir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenliğin amacı, kamu güvenliğini ………….. mahiyettedir. Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik eğitimini kimler verebilir?
I İçişleri Bakanlığı
II Özel güvenlik eğitim kurumları
III Üniversiteler
IV Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okullar
V Özel Hocalar
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Temel yasalar ile ilgili büyükten küçüğe yapılan sıralamalardan hangisi doğrudur?Anayasa-Kanun-Tüzük-Yönetmelik
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Milletlerarası Anlaşmalar ne zaman bağlayıcılık kazanır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik sertifikası alanlar kaç yıl sonra yenileme eğitimi almak zorundadır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik hizmeti gören personeli ve özel güvenlik eğitimi veren kuruluşların denetlemesi kim tarafından yapılmaktadır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ana giriş kontrol noktasında hangi tip personelin görevlendirilmesi gerekli değildir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Asılsız ihbarlar genelde hangi sebeple yapılır?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Özel güvenlik görevlisi Selim görev arkadaşı ile birlikte araç kontrol noktasındaki görevi sırasında şüphelendiği bir aracı durdurur. Araçta bulunan sürücü ve üç yolcuyu aynı anda araçtan indirerek aracın içerisini hızlıca kontrol eder. Sonra sürücüden anahtarı isteyerek kendisi bagajı açar ve bagaj içini kontrol eder. Sürücüye araçla ilgili bir takım teknik sorular sorarak heyecan durumunu ve araç ile ilgili bilgisini kontrol eder. Taşıt kontrol aynası ile aracın altını kontrol eder.” Selim ve arkadaşı kontrol sırasında hangi hataları yapmıştır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şüpheli paket ihbarı ile ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ziyaretçilerin kontrolü sırasında aşağıdakilerin hangisi yapılmamalıdır?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Görgü tanıklarının tanımlamalarına uygun olarak muhtemel kişilerin kimlik tespitlerinde ana ayırt edici özellikleri olan; alın, kaşlar, gözler, burun, ağız, kulaklar, yanaklar, çene, yüz çizgileri, yüz şekli ve bunların birleşimlerinden oluşan resimdir.” Yukarıdaki tanımda anlatılmak istenen nedir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hangi suçluların emniyet birimlerinde eşkâl tanımları bulunmaz?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi rapor çeşitlerinden değildir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi tutanak çeşitlerinden değildir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriye görevlileri en az kaç kişiden oluşur?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Havalimanlarında taşıma ruhsatı olan kişilerin x-ray cihazlarından geçişinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tutanağın bölümlerinin doğru olarak sıralanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kanunlarda açıkça suç olarak belirtilen fiil ve hareketlerin belirli bir zamanda ve mekanda gerçekleşmesi kavramı aşağıdaki tanımlardan hangisine uygundur?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Olay yerinde görevi bulunmayan görevli hangisidir?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplumsal olaylara müdahale esnasında cop kullanılacaksa vuruş yeri vücudun neresi olmalıdır?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Çevre güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İPTAL
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Ömer, görevde iken koruma ve güvenliğini sağladığı yerde bıçakla adam yaralama olayı meydana gelmiş, şüpheli silahını olay yerine atarak kaçmıştır. Bu olayın meydana geldiği yerde aşağıdakilerden hangisi Ömer tarafından yapılması gereken davranışlardan ve alınması gereken önlemlerden biri değildir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kapı detektörlerinden geçerken kişiler arasında en az ne kadar mesafe bulunmalıdır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
X-Ray cihazlarının kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın öncelikli amaçlarından değildir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımcının müdahale esnasında yapması gereken işlemlerden değildir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin ilk halkasıdır?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlkyardımın ABC’si şeklinde isimlendirilen işlemlerden C’nin tanımı nedir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmesi gerekir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sağlıklı yetişkin bir kişide dakikada olması gereken solunum sayısı sıklığı kaçtır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yaralıların aciliyetlerinin değerlendirilerek seçme/ayırma yapılması ve öncelikli kazazedenin belirlenmesi işlemine ne denir?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi havayolunun tam tıkanmasına ait belirtilerden değildir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I.Nüfus Yoğunluğu
II. İmar Durumu
III. Öğrenim Durumu
IV. Bitki Örtüsü
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bir şehre itfaiye teşkilatı kurulmasında şehrin dikkate alınan kriterlerindendir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanıcı maddenin yapısı itibarı ile yanıcı buhar-gaz meydana gelmediği, yeterli ısı ve oksijenin olmadığı durumlarda oluşan yanma çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi İtfaiye teşkillerinden değildir?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangın söndürme prensiplerinden biri olan “örtme” prensibinde esas olarak ne amaçlanmaktadır?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi orman yangını ihbar hattının numarasıdır?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biri olan sel sırasında yapılmaması gereken bir davranıştır?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi “kenevir” bitkisinden elde edilir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi “Uyuşturucu Madde” tanımı arasında sayılmaz?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sen dili ifadelerinde genellikle kızmanın gerekçesi belirtilmez, istenmeyen davranış üzerinde durulmaz ve hemen suçlamaya ve yargılamaya geçilir. Ben dili ise karşımızdakinin olumsuz davranışı karşısında bizde oluşan gerçek duyguları onu suçlamadan ve yargılamadan ifade etmektir. Aşağıdaki ifadelerden hangisi sen diline örnektir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Danışma noktasında görevli personelin vatandaşı karşılamasıyla alakalı olması gereken durum aşağıdakilerden hangisidir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden değildir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı iletişim ilkeleri arasında yer almaz?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki dil kalıplarından hangisi problemi çözmeye yöneliktir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkaları ile paylaşmaya ne denir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir konuşmanın nitelikleri arasında yer almaz?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mevlana’nın “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözü aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İletişim esnasında karşı tarafa gönderilen ses, yazı, söz, ya da davranış gibi bilgiye ne ad verilir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi hat düzeninin amaçlarından biri değildir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yüz, beden, bedensel temas, mekân kullanımı gibi çeşitli araçlar kullanılarak gerçekleştirilen iletişime ne ad verilir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi algılamaseçme-düşünme-yorumlama süreçlerinde ürettiği anlamlı iletileri simgeler aracılığı ile gönderen kişi ya da kişilerdir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi grubun içerisinde bulunan kişi tiplerinden birisi değildir?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, kalabalık çeşitleri arasında sayılamaz?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bireyin biyolojik bir varlık olmaktan çıkıp içinde bulunduğu toplumun duygu, düşünce, inanç normları gibi özelliklerini kabul etmesi ve benimsemesi yoluyla sosyal bir varlık haline gelmesine de denir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplumsal olaylara müdahalede aşağıdakilerden hangisi genel ilkelerden değildir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerinin topluluğu kontrol altına alma ve etkisiz hale getirmede aldığı düzenlerden biridir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aynı fikir ve düşünceleri paylaşan, aynı amaca yönelik eylem birliği içinde olan, birbirlerini tanıyan, örgütlenmiş insanların meydana getirdiği kümeye ne ad verilir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi birincil (Temel) toplumsal bir gruba örnek olabilir?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yasa dışı hale dönüşmüş toplumsal olaylara müdahale edilmesi mülki amirin emri ile olur. Ancak müdahalenin şeklinin nasıl olacağını olay yerinde bulunan kuvvetin başındaki amir belirler. Buna göre yapılan müdahalenin asıl amacı aşağıdakilerden hangisi değildir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi cop’un kullanma şekillerinden değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi özel koruma hizmetleri olarak adlandırılan hizmetlerden değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi koruma şekillerinden biri değildir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Tehlike anında korumada aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi toplantılarda alınan koruma düzeni için yapılması gerekenlerden biri değildir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Merdiven kullanacak korunan kişiye uygulanan koruma düzeni için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi korunan kişiye asansörde uygulanacak tedbirlerden bir değildir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Korunan kişinin bir yerden başka bir yere giderken geçmek zorunda kaldığı alternatifi olmayan saldırıların gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu saldırı noktasına ne ad verilir?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Motorize koruma teknikleri düşünüldüğünde bir konvoyda aşağıdaki araçlardan hangisi bulunmaz?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruma aracında ekip amiri aracın neresinde oturur?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Polis; kendisine veya polis merkezine molotof ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı hangi yetkisini kullanır?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik personeli yetkilerini nerede ve ne zaman kullanır?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun görevlerini yerine getirirken kullanabilecekleri yetkileri bakımından ortak yetki alanına girmez?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.