DOLAR 6,8664
EURO 7,7881
ALTIN 400,84
BIST 8,6852
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu

87. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

87. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi AVM’de devriye görevi yapan ÖGG Cemil ve Onur’un görevi ile bağdaşmaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Yakalama Tutanağında” aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Zor kullanma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şüpheli paket yola yakın bulunuyorsa davranış şeklimiz hangisi olmalıdır?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun karşılaştırıldığında, aşağıdaki yetkilerden hangisi özel güvenlik görevlileri tarafından kullanılamaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi kişilik haklarının korunması için tavsiye niteliğinde olup, bağlayıcılığı bulunmamaktadır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Canlıların vücudundan kopan, düşen veya akan her türlü delile …………. denir.
Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Alarm merkezi kurma ve izleme izni kim tarafından verilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kişi özgürlüğünün genel kolluk tarafından hâkim kararı olmadan geçici olarak sınırlandırılmasına ne denir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumluluğunda değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlilerinin hangi koruma ve güvenlik hizmeti için ne miktar ve özellikte ateşli silah bulundurabileceği kim tarafından belirlenir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığınız kurumda meydana gelen silahla yaralama olayında aşağıdakilerden hangisini yapmanız doğru olmaz?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şüpheli paket ihbarı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlileri hakkında görev sırasında zor kullanma yetkilerine dair sınırları aşmaları durumunda, Türk Ceza Kanununun 256. Maddesinde belirtilen hangi suça ilişkin hükümler uygulanır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 Sayılı Kanun kapsamında aşağıdakilerin hangisinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinin aranması özel hükme bağlı değildir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıda sayılan haklardan hangisi İnsan Hakları Evrensel Bildirisinde sayılan haklardan değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik sertifikası alanlar kaç yıl sonra yenileme eğitimi almak zorundadır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel Güvenlik Şirketleri, Birimleri ve Özel Eğitim Kurumlarının Bakanlık ve Valiliklerce yapılan denetlemelerinde tespit edilen eksikliklerinin giderilmesi için kurum ve kuruluşlara asgari kaç gün süre verilir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel Güvenlik Komisyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ana giriş kontrol noktasında görevlendirilmesi gerekli personelden değildir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İşyeri ve konut araması en çok hangi özgürlüğü kısıtlar?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin insan hakları ihlallerinden sayılmaktadır.
I-Haksız üst arama
II-Konut dokunulmazlığı ihlali
III-Zor kullanma sınırının aşılması
IV-Görevi ihmal

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Suç işlendikten sonra özel güvenlik personelince yakalanan kişi veya emanete alınan (el konulan) eşya kime teslim edilir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Görev alanı içerisinde devriye hizmetini yerine getiren ÖGG Fatih ve Selçuk, görev esnasında bir işyerinde yangın çıkması üzerine işyerine girerler. Bu davranışlarıyla hangi görevi yerine getirmiş olurlar?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Görgü tanıklarının tanımlamalarına uygun olarak muhtemel kişilerin kimlik tespitlerinde ana ayırt edici özellikleri olan; alın, kaşlar, gözler, burun, ağız, kulaklar, yanaklar, çene, yüz çizgileri, yüz şekli ve bunların birleşimlerinden oluşan resimdir.”
Yukarıdaki tanımda anlatılmak istenen nedir?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi suçluların emniyet birimlerinde eşkâl tanımları bulunmaz?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Özel güvenlik görevlisi Hakan hastanede gece vardiyasında bina içerisinde elektrik kontağından küçük çaplı bir yangın çıktığını görür ve hemen yangın söndürme cihazı ile olaya müdahale ederek yangını kontrol altına alır.”
Bu durum ve olay hakkında üstlerini ve amirlerini aşağıdakilerden hangi yazı türü ile bilgilendirir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi tutanak çeşitlerinden değildir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ÖGG Faik yağma suçunun failini suçüstü yakaladığında tutması gereken tutanak ve şüphelinin bunu imzalamaması halinde yapması gereken işlem nedir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye görevlileri en az kaç kişiden oluşur?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Havalimanlarında taşıma ruhsatı olan kişilerin x-ray cihazından geçişinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Tutanağın bölümlerinin doğru olarak sıralanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı kanuna göre ruhsatlı silah taşınamayacak yerler arasında yer almaz?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Olay yeri incelemesi sırasında olay yeri, fail, mağdur ilişkisini ortaya koymak amacı ile elde edilen her türlü materyale ........................ denir?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplumsal olaylara müdahale esnasında cop kullanılacaksa vuruş yeri vücudun neresi olmalıdır?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çevre güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Özel güvenlik görevlisi Serkan, görevde iken koruma ve güvenliğini sağladığı yerde bıçakla adam yaralama olayı meydana gelmiş, şüpheli silahını olay yerine atarak kaçmıştır.”
Bu olayın meydana geldiği yerde aşağıdakilerden hangisi Serkan tarafından yapılması gereken davranışlardan ve alınması gereken önlemlerden biri değildir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yangın detektörleri hangi özellikleri kullanarak çalışırlar?
I-Duman II-Işık III-Isı IV-Alev
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Film dozimetre cihazı hangi cihazla birlikte kullanılır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kapı detektörlerinden geçerken kişiler arasında en az ne kadar mesafe bulunmalıdır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Patlayıcı maddelerden C3 ve C4 adı verilen plastik patlayıcılar X-Ray cihazında hangi renk ile tespit edilebilir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bak-dinle-hisset yöntemi ile ne yapmaya çalışılır?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın öncelikli amaçlarından değildir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sağlıklı yetişkin bir kişide dakikada olması gereken solunum sayısı sıklığı kaçtır?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin ilk halkasıdır?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlkyardımın ABC’si şeklinde isimlendirilen işlemlerden C’nin tanımı nedir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmelidir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi ilkyardım yapan kişinin müdahalesi esnasında yapması gereken işlemlerden değildir?

54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Solunum yolu zehirlenmelerinde ilk önce aşağıdaki ilkyardım uygulamalarından hangisi yapılır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Solunum yolu kısmi olarak tıkanmış bir kişide aşağıdakilerden hangisi görülür?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangın söndürme prensiplerinden biri olan “örtme” prensibinde esas olarak ne amaçlanmaktadır?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Nüfus Yoğunluğu
II. İmar Durumu
III. Öğrenim Durumu
IV. Bitki Örtüsü
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bir şehre itfaiye teşkilatı kurulmasında şehrin dikkate alınan kriterlerindendir?

59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yanabilen hafif metallerin (alüminyum, magnezyum, sodyum vb.) oluşturduğu yangınlar hangi yangın sınıfına girer?

60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yangında itfaiye olay yerine gelene kadar, yanıcı maddenin türüne göre uygun söndürme maddesi kullanarak yangına ilk müdahaleyi yapan, yangını söndüren veya genişlemesini önleyen ekip aşağıdakilerden hangisidir?

61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sıvı madde yangınları yangın sınıfları içerisinde hangi harf ile gösterilir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biri olan sel sırasında yapılmaması gereken bir davranıştır?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi “kenevir” bitkisinden elde edilir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tıbbi kullanımı ihtiyaç olmadığı halde maddenin yasadışı kullanımına ne ad verilir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?

67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sen dili ifadelerinde genellikle kızmanın gerekçesi belirtilmez, istenmeyen davranış üzerinde durulmaz, hemen suçlamaya ve yargılamaya geçilir. Ben dili ise karşımızdakinin olumsuz davranışı karşısında bizde oluşan gerçek duyguları onu suçlamadan ve yargılamadan ifade etmektir.
Aşağıdaki ifadelerden hangisi sen diline örnektir?

68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“………….. kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişimdir. İletişim, bilgi/sembol üreterek bunları birbirine aktararak ve yorumlayarak iletişim sürecini gerçekleştirir.” Yukarıda boş bırakılan yere hangi iletişim sınıfı gelmelidir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yüz, beden, bedensel temas, mekan kullanımı gibi çeşitli araçlar kullanılarak gerçekleştirilen iletişime ne ad verilir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı iletişim ilkeleri arasında yer almaz?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mesajı kaynaktan alıcıya götüren öğe aşağıdakilerden hangisidir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkaları ile paylaşmaya ne denir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İletişimde kişiler arasındaki fiziksel mesafe çok önemli olup, iletişim üzerinde ciddi etkilere sahiptir.
Kişiler arasındaki mesafenin (en yakından en uzağa) doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mevlana’nın “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözü aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İletişim esnasında karşı tarafa gönderilen ses, yazı, söz ya da davranış gibi bilgiye ne ad verilir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Korunan önemli kişiye (VIP) saldırı anında, saldırının farkına varabilen korumalar diğerlerine bağırarak saldırının nerden geldiğini bildirmelidir. Tehlikenin nereden, hangi yönden geldiğini belirtmek için saat yöntemi kullanılır.
VIP’in gidiş yönü daima 12’dir. Bu yöntemde “saldırgan saat 9’da” ve “saldırgan saat 6 yönünde kaçıyor” ifadeleri sırasıyla hangi yönleri ifade eder?

77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden değildir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi “algılama-seçme-düşünme-yorumlama” süreçlerinde ürettiği anlamlı iletileri simgeler aracılığı ile gönderen kişi ya da kişilerdir?

79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal bir grup oluşturur?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir toplantı ve gösteri yürüyüşünde kendi fikrine zıt görüşlü toplulukların içerisine karışarak, onları eylem yaptırmaya zorlayan, onları taşkınlığa ve suç işlemeye iten, sonra buna mukabil kendi örgütünün misilleme yapmasını haklı gösterecek uygun bir ortam hazırlayan kişi tipi aşağıdakilerden hangisidir?

81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi birincil (Temel) toplumsal bir gruba örnek olabilir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplumsal olaylara müdahalede aşağıdakilerden hangisi genel ilkelerden değildir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kalabalık bir topluluğu ortadan ikiye bölmek için aşağıdaki toplu düzenlerden hangisi kullanılır?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aynı fikir ve düşünceleri paylaşan, aynı amaca yönelik eylem birliği içinde olan, birbirlerini tanıyan, örgütlenmiş insanların meydana getirdiği kümeye ne ad verilir?

85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bireyin biyolojik bir varlık olmaktan çıkıp içinde bulunduğu toplumun duygu, düşünce, inanç normları gibi özelliklerini kabul etmesi ve benimsemesi yoluyla sosyal bir varlık haline gelmesine ne denir?

86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Güvenlik güçlerinin toplumsal olaylarda topluluğun suç içermeyen bazı tavır ve hareketlerini göz ardı etmesi ve mecbur kalmadıkça müdahale etmemesi hangi ilke ile doğrudan ilgilidir?

87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“……. gösteri ve eylemlerde savunma, eylemcileri püskürtme ve dağıtma amacıyla kullanılan bir silahtır.” Cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel koruma hizmetleri olarak adlandırılan hizmetlerden değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi korunan kişiye asansörde uygulanacak tedbirlerden biri değildir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Makam ve koruma aracı gidilecek yere yaklaştıkça güzergah hakkında koruma amirine bilgi veren ekip hangisidir?

91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Dört kişi ile koruma düzeni için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Korunacak kişinin konutunda nokta nöbeti ifa edilmesi ve konut yakınında motorlu devriye ile sağlanacak devamlı koruma tedbiri aşağıdakilerden hangisidir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi koruma şekillerinden biri değildir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Korunan kişinin bir yerden başka bir yere giderken geçmek zorunda kaldığı alternatifi olmayan, saldırıların gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu saldırı noktasına ne ad verilir?

95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun görevlerini yerine getirirken kullanabilecekleri yetkileri bakımından ortak yetki alanına girmez?

96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Koruma organizasyonunda silah kullanma konusunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Polis, kendisine veya polis merkezine molotof ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı hangi yetkisini kullanır?

98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik personeli yetkilerini nerede ve ne zaman kullanır?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Motorize koruma teknikleri düşünüldüğünde bir konvoyda aşağıdaki araçlardan hangisi bulunmaz?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.