DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

80. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi 5188 sayılı Kanun’da yer almamaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri aşağıdaki şartlardan hangisini taşımak zorunda değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Savunma şirketinde görev yapan silahlı özel güvenlikler hangi durumlarda silahlarını evlerinde tutabilirler?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Temel eğitimde başarılı olanlar kimlik kartlarını hangi makamdan alırlar?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
“Zor kullanma şartları” ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlilerinin görev alanı içinde bulunan ve yaralama şüphesi olan şahısları teslim etmeleri gereken makam hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Özel Güvenlik Komisyonu üyelerinden biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki kurumlardan hangisi kamuda güvenliğin gerekli olduğu durumlarda, özel güvenlik izninin verildiği alanlarda alınmış olan özel güvenlik tedbirlerini kontrol etmek ve bu tedbirlerin yetersiz bulunması halinde ek önlemler aldırmak için yetkilidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu’na göre özel güvenlik görevlisi görev başındayken hırsızlık yapan birini yakalarsa aşağıdaki seçeneklerden hangisini yapması gerekir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruma ve güvenlikten sorumlu kişiler hakkında, bulundurulması ya da taşınması gereken silah ve teçhizatın azamî miktarını ve niteliğini, gereken durumlarda diğer fizikî ve aletli güvenlik önlemlerini belirlemekle yetkilendirilmiş organ aşağıdaki şıklardan hangisidir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi özel güvenlik şirketlerine faaliyet izni vermeye yetkilidir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki kurumlardan hangisi alarm izleme merkezi kurmak ve işletmek için yeterlilik belgesi verebilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kamu kurumlarında görev yapan özel güvenlik görevlileri, aldıkları disiplin cezaları ile ilgili olarak nereye başvurmalıdır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri kamuya açık yerlerde kuvvetli suç şüphesi olmadıkça kimlik sorma yetkisini kullanamazlar. Kamuya ait açık yerlerde kimlik sormak için hangi şartlar olmalıdır?

I. Özel güvenlik görevlileri genel kolluk görevlileriyle beraber görev yapıyor olmalı
II. Kimlik sorma uygulaması kamu kolluk görevlileri tarafından başlatılmalı
III. Kamu kolluğu kimlik sorma talebinde bulunmalı
IV. ÖGG görev yaptığı şirketten bu konuda yazılı bir emir almış olmalı
V. Özel güvenlik görevlisi görev alanı dışında olmamalı
VI. Özel güvenlik görevlisi istediği her zaman kimlik sorma yetkisine sahiptir
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu'nda yer alan yazılı görevleri yaptığı sırada yaralanan, engelli hâle gelen özel güvenlik görevlilerine ya da ölen özel güvenlik görevlisinin kanunî mirasçılarına hangi şekilde tazminat ödenir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik mali sorumluluk sigorta poliçelerine ait suretlerin birer tanesi, personel görev yapmaya başladığı tarihten itibaren kaç günde valiliğe verilmelidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
T.C. vatandaşı olmayanlar ülkemizde özel güvenlik şirketi kurabilmek için hangi temel ilkeye bakılır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Zor kullanmakla ilgili son aşama aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Otogarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet, terminalin kapısından geçen kişide ruhsatsız silah olduğunu fark etmiştir. Ahmet bu durumda ne yapmalıdır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Görev alanı içinde işlenmiş olan bir suçun failini yakalayan ve delillerini saklayan özel güvenlik görevlisi hangi görevi yapmış olur?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Parmak izinin özellikleri ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Belli güzergâhlara bağlı kalarak yürütülen devriye yöntemi nedir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik sorumlusu atama alabilmek için, çalıştığı yerde en az kaç tane özel güvenlik görevlisi çalışıyor olmalıdır?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu'nun 7. maddesinin E bendine göre özel güvenlik görevlileri; yangın, deprem gibi doğal afetlerde ve imdat istenmesi durumunda görev alanı içindeki işyerlerine ve konutlara girebilirler. Bu yetki ile özel güvenlik görevlileri hangi görevi üstlenirler?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir alışveriş merkezinde devriye olarak görev yapan Mehmet ve Kemal hangi yetkileri kullanamaz?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol noktasına gelenlerin güvenlik cihazlarından geçmelerini sağlayan ve giriş bölümünde kişilere uyulması gereken kuralları anlatan personelin adı nedir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde kimlik soramazlar?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir müze ziyaretine gelen ve üstünde taşıma ruhsatlı silahı olan biri kontrol noktasından geçerken silahını da üstünde taşımak istemektedir. Bu durumda kontrol noktasında görev yapan ÖGG Ahmet, ne yapmalıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi biyolojik delil sayılmaktadır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye olarak görev yaptıkları fabrikada çalışan ÖGG Ahmet ile Kemal'in hangi davranışları hatalıdır?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Eşkal tarifi sırasında bir insanın değişmeyen özelliklerinden biri aşağıdakilerden hangisi olamaz?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Adli makamlar tarafından uzman personele yaptırılan teknik raporlara verilen isimdir. Tanımlanan rapor aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kontrol noktasında çalışan ÖGG Sinem ile Deniz hangi yetkileri kullanamazlar?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Telsiz konuşmalarında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir mal ya da eşya üstünde zilyede ait tasarruf yetkisi kamu gücü kullanılarak kaldırılırsa bunun adı ne olur?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Genel kolluk kontrolü ve gözetimi altında özel güvenlik görevlilerinin yaptığı hava meydanları aramasının adı nedi?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Olayın devam ettiği sırada kişi veya kişilerin yakalanmasında düzenlenen tutanağın ismi nedir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Adli arama için aşağıdaki seçeneklerden hangisi uygundur?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Delillerin özellikleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Kanun'daki 23. madde ile ilgili olarak “ceza uygulaması” kapsamında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Metal detektörlerle alakalı olarak aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
X-Ray kullanımı ile ilgili olarak aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ya da hangileri bir binaya yalnızca yetkili ya da izinli kişilerin giriş çıkışını sağlamak için kullanılan cihazlardan ya da sistemlerdendir?

I- Kartlı geçiş sistemi
II- X-ray cihazı
III-Metal dedektörü
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Birden çok kameranın manuel ya da otomatik olarak ekranda görülebilmesini sağlar.Sözlük anlamı seçici, değiştiricidir. Tanımı yapılan kapalı devre televizyon sistemine (CCTV) ait hangi ekipman anlatılmaktadır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kameralar gece karanlık ortamda düzgün görüntü alabilmek için hangi aparatla birlikte kullanılmalıdır?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Söndürme etkisi ile ilgili olarak kimyasal reaksiyon alanından ısı alınması ve çekilmesi özelliklerinden hangisi doğru seçenektir?Söndürme etkisi ile ilgili olarak kimyasal reaksiyon alanından ısı alınması ve çekilmesi özelliklerinden hangisi doğru seçenektir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ABC tozları aşağıdaki seçeneklerden hangisini içerir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yangın söndürücü değildir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I. Panik yapmayın ve çevredeki insanlara haber verin
II. İtfaiyeyeye haber vermeden önce yangını söndürmek için uğraşın
III. Acil çıkış yönlendirmelerine uyun ve binayı en kısa sürede boşaltın
IV. Camlardan ve balkondan çıkıp yardım çağrısında bulununn

Yukarıda yangın sırasında yapılması gereken davranışlar sıralanmıştır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru davranış şekilleridir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi eğer bulunduğu yerde gaz kokusu alırsa hangisini asla yapmamalıdır?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yangının neden olabileceği tehlikelerden değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplumun bir kısmı ya da tamamı için fiziksek, ekonomik ve sosyal kayıplara neden olan, normal hayatın ve insan faaliyetlerinin aksamasına ya da durmasına yol açan, teknolojik ya da insan kaynaklı olayların ismi nedir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi söndürme amacıyla kullanılan sağladığı faydalardan biri olamaz?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlkyardımın anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bak-Dinle-Hisset sırasında nefesin en çok kaç saniye dinlenmesi gerekir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İlkyardımın öncelikli amaçlarından biri aşağıdakilerden hangisi olamaz?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Trafik kazası geçiren birinin hava yolunun açılması için ne yapılır?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangi seçenekte ilk yardımın temel uygulamaları bulunur?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İlk yardımda temel yaşam desteği olarak aşağıdakilerden hangisi yoktur?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
ÖGG olarak çalışan Ahmet patlama, sonunda oluşan yangından yaralı olarak birini kurtarır. Ahmet, ilk yardım kapsamında hangisini yapmalıdır?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kırık tespiti için hangisi doğrudur?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Karşıdakini dinliyor görünürken başka şeyleri düşünmek hangi dinleme türüne girer?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kaza geçiren bir yaralıyı omuriliğine zarar vermeden araçtan çıkarabilmek için hangi taşıma tekniği kullanılmalıdır?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki uyuşturuculardan hangisi doğal kaynaklıdır?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki şıklardan hangisi Eroinin etkilerinden olamaz?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Herhangi bir işi yapabilmek için duyulan güçlü isteğin adı nedir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Empati ile sempati arasında ne fark vardır?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Günlük hayatta engel ve zorlama sonucunda ruhsal olarak gergin ya da huzursuz hissetme hali aşağıdakilerden hangisidir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Başarılı bir şekilde iletişim kurabilmenin temel şartlarından biri hangisidir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kişiler, kurumlar, nesneler ya da olaylar hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan verilen peşin kararların ismi nedir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İletişim sırasında “Sen Dili”ni kullanmak niçin önerilmez?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim sırasında alıcı bir mesajı anlamaya çalışarak dinliyorsa bunun adı nedir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
ÖGG olarak çalışanların empati becerilerinin kuvvetli olması gerekir. Buna göre empatinin tanımı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Seçici dinleme” aşağıdakilerden hangisidir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
“Ne söylediğimizden çok, nasıl söylediğimiz önemlidir” cümlesi ile iletişimde hangi kavramın önemi vurgulanır?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Etkili dinleme becerisi geliştirmek için aşağıdaki yöntemlerden hangisi kullanılmaz?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Güvenlik görevlileri toplumsal olaylara müdahale ederken hangisini yapamazlar?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ilgiye dayalı kalabalıklardan değildir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Liderler bir topluluğu etkilemek ve yönlendirmek için aşağıdaki yöntemlerden hangisini kullanmazlar?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Güvenpark alanındaki yasadışı eylem neticesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet ve arkadaşları şüpheli kişiye kelepçe takarken aşağıdaki seçeneklerden hangisini yaparlarsa doğru olmaz?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha çok yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde önderlik yapan kişilere ait özelliklerden bir tanesi değildir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Grupla ilgili yazılanlardan hangisi doğru değildir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki düzenlerden hangisinin kuruluş amacında büyük gruplar küçük gruplara bölünebilir, yanlara doğru dağıtılabilir, gruptaki liderler ve suçlular yakalanabilir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanun dışı toplumsal olayları başlatma usulleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Önceden belirlenmiş bir hedefe ve amaca ulaşabilmek amacıyla plan, yol, usül ve yöntem belirlemek nedir?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Şehirdeki herhangi bir yerde ortaya çıkan yasadışı bir toplumsal olayın başlamasına sebep olan ve bu olayı devam ettiren topluluklar, amaçlarına ulaşmak ve etkilerini artırmak için kendilerine engel olmaya çabalayan güvenlik kuvvetlerine hangi yöntemleri uygulayamazlar?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kişi koruma görevine ait aşamalardan biri aşağıdakilerden hangisi değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Uzaktan yapılan saldırılar ve bu saldırılarda kullanılan silahlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma amiri araçlı koruma düzenlerinde nerede oturmalıdır?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Çoklu yakın koruma organizasyonlarında görev alan sürücüler aşağıdaki seçeneklerden hangisini yapamazlar?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Saldırı sırasında VIP (önemli kişi) kişi ile ilgili olarak ilk ne yapılması gerekir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Gidilecek güzergahla ilgili olarak hangi seçenek hassas nokta değildir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hakim yerlere yerleştirilen keskin nişancıların bulunduğu koruma çemberi hangisidir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Talebe bakılmadan koruma altına alıcanak şahıslar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruma çeşitleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlisi genel kolluk görevlilerinin görev alanına giren bir olayla karşılaştığı zaman hangisini yapmaması gerekir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
AVM'de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Akif, meydana gelen hırsızlık olayının failini yakalarsa ne yapmalıdır?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında ek önlemler aldırmakla yetkili kişi kimdir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hangi hallerde özel güvenlik görevlileri 5188 sayılı kanunda yer alan yetkileri kullanamazlar?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Adli makamların çıkarttığı yakalama kararı kişilerin hangi hakkını kısıtlamaktadır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.