DOLAR 8,2876
EURO 9,7476
ALTIN 500,42
BIST 10,7942
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Gök Gürültülü

89. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Anayasanın 13 üncü maddesindeki düzenlemeye göre özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirirken kişilerin temel hak ve hürriyetlerini sınırlayıcı bir işlem yapmaları gerektiğinde hukuki dayanakları aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Özel güvenlik kimlik kartını başkasına kullandıran özel güvenlik yöneticisi ve görevlisine üç bin TL idari para cezası verilir ve bu kişilerin özel güvenlik kartı valilikçe iptal edilir. Bu kişiler bir daha özel güvenlik alanında çalışamazlar.” şeklindeki düzenleme özel güvenlik alanındaki hangi mevzuatta yer almaktadır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik eğitim kurumlarından en az kaç saat ders almak zorunludur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Aynı veya eşit değerde bir iş için, cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz.” hükmü hangi kanunda yer almaktadır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İl Özel Güvenlik Komisyonu, özel güvenlik hizmeti verilecek olan yerle ilgili karar alırken, koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisine öncelik verir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında koruma ve güvenlik hizmeti verilecek yer için aşağıdaki belgelerden hangisi düzenlenir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kişi, kurum ve kuruluşların özel güvenlik izni için Valiliğe yapacakları başvuru neticesinde, İl Özel Güvenlik Komisyonu aşağıdakilerden hangisi hakkında karar vermez?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Para ve değerli eşya nakli veya cenaze töreni gibi geçici ve acil hallerde özel güvenlik izni kim tarafından verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile aşağıdaki kanunlardan hangisi yürürlükten kaldırılmıştır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’da öngörülen yakalama nedenlerinden biri değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin kanunlardan aldıkları yetkilerini kullanabilmeleri için zorunlu şartlardan değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirirken uyması gereken temel kurallardan bazıları aşağıda sayılmıştır. Bu kuralların hangisinin ihlali özel güvenlik alanında çalışma hakkının süresiz olarak kaybedilmesine yol açmaz?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Otobüs terminalinin kapı detektöründen geçen şahsın üzerinde ruhsatsız silah olduğunu tespit eden özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapması gerekmektedir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

4857 sayılı İş Kanunu’nda “İş ilişkisinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz.” hükmü amirdir. Bu hükme göre kanunun hangi ilkesine yer verilmiştir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi Polis Vazife ve Salahiyet Kanununca polise tanınmış yetkilerden biri değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Para ve değerli eşya naklinde görevlendirilen silahlı özel güvenlik görevlisi, özel güvenlik kimlik kartı ve taşıdığı silaha ilişkin ruhsat ile birlikte hangi geçerli resmi belgeyi de yanında bulundurmakla zorunlu ve sorumludur?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Özel hukuk tüzel kişileri ve özel güvenlik şirketleri, istihdam ettikleri özel güvenlik görevlilerinin üçüncü kişilere verecekleri zararların tazmini amacıyla ……………… yaptırmak zorundadır.” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik görevlilerinde aranan şartlardan biri değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İllerde Özel Güvenlik Komisyon Başkanı kimdir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi alışveriş merkezinde devriye görevini ifa eden özel güvenlik görevlisinin görevi ile bağdaşır?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi olay yerine girilmemesinin sebeplerindendir?

  • I. Delilleri bozmamak

  • II. Delilleri değiştirmemek

  • III.Delillerin olay yeri dışına
    çıkmasını engellemek

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağılardan hangisi olay yerinde elde edilen biyolojik bulgudur?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi görev alanı içerisinde devriye görevini ifa ederken şüpheli bir pakete rastlaması durumunda aşağıdaki davranışlarından hangisini yapması yanlıştır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlk ekip olan özel güvenlik görevlileri Hakan ve Sezgin, görev alanı içerisinde bir olayla karşılaştıklarında aşağıda yer alan davranışlardan hangisini yaptıklarında yetki aşımına girer?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Not defteri tutulması ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlileri Yasemin ile Selma, görev alanı içerisinde meydana gelen bir olay ile ilgili aşağıdaki hangi tutanağı düzenleyemez?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi zor kullanmanın ilk aşamasıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi tutanağın bölümlerinden biri değildir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yakalama tutanağında belirtilmesi gereken aşağıdaki hususlardan hangisi yanlıştır?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Olay yerinde, olayla bağlantısı olabilecek bir otomobil var ise aşağıdakilerden hangisi ilk ekibin bununla ilgili alması gereken tedbirlerden biri değildir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Beş duyu organımızla alınan bilgilerin, yazılı olarak kâğıtlara geçirilmesine ne ad verilir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi devriyenin koruyucu görevlerinden değildir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi nokta görevi esnasında ihtiyaç duyulacak malzemelerden değildir?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Güvenlik hizmeti alan kişiyi veya alanı korumak ya da tesisin hassas ve kritik bölgelerinde suçu engellemek bu bölgede yardım isteyenlere ve yardıma muhtaç olanlara yardım etmek amacıyla kurulan her türlü güvenlik tedbirinin alınıp özel güvenlik görevlisinin konuşlandığı sabit yere ne ad verilir?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik unsurlarından değildir?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisinin nokta görevi sırasında yaptığı davranışlardan hangisi doğru değildir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Devriye turu öncesi hazırlık aşamaları ile ilgili hangisi doğru değildir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi devriye görevini ifa eden özel güvenlik görevlisinde bulunması gereken ara gereçlerden biri değildir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şahsın değişmeyen, benzemeyen ve tasnif edilebilen özelliklerinden faydalanılarak, olay mağduru veya tanıkları ile yapılan mülakatta şüpheli profilinin belirlenmesi işlemine ne denir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemlerinden sayılmaz?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bagaj içinde bulunan patlayıcı maddeleri tespit eden ve bunu alarm ile bildirme özelliğine sahip olan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

X-Ray cihazından geçen metaller renkli monitörde hangi renkte görünürler?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Metal detektörler ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

X-Ray cihazının bulunduğu ortamdaki radyasyon ölçümü aşağıdaki cihazlardan hangisi ile yapılır?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İlk yardım görevlisi Ahmet Bey arabasıyla seyahat halindeyken henüz yeni olmuş bir trafik kazasına rast geliyor. Yolun kenarında arabadan fırlamış bir yaralı bulunmaktadır. Ahmet Bey bu kazazedenin solunum değerlendirmesini hangi yöntemle yapmalıdır?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kırık tespitinde doğru uygulama aşağıdakilerden hangisidir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Burkulmalarda aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yüksek ateş nedeniyle oluşan havaleyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Epilepsi krizinde hangi uygulama doğrudur?

51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Rentek manevrası nedir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi genel zehirlenme belirtilerinden birisi değildir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Acil taşıma teknikleri ne zaman kullanılmalıdır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sağlıklı bir çocukta dakikadaki nabız sayısı hangi aralıktadır?

55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kısa süreli, yüzeysel ve geçici bilinç kaybına ne isim verilir?

56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?

57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bulunduğu ortamda gaz kokusu alan özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini kesinlikle yapmamalıdır?

58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden biri değildir?

59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi söndürme maddesi olarak kullanılan suyun avantajlarından biri değildir?

60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylara ne denir?

61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Elektrik akımının olduğu alanlarda aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlilerinin korudukları tesiste oluşan yangın esnasında ilk yapmaları gereken görev hangisi olmalıdır?

63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yanıcı maddenin yapısı itibarı ile yanıcı buhar-gaz meydana gelmediği, yeterli ısı ve oksijenin olmadığı durumlarda oluşan yanma çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aktif maddesi MDMA olan; uyku, açlık, susuzluk gibi hayati ihtiyaçları engelleyerek vücudun dengesini bozan amfetamin türevi madde aşağıdakilerden hangisidir?

65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin doğrudan etki ettiği organımız hangisidir?

66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi stresin kaynaklarından biri değildir?

67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi empatiyi tanımlar?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

………… duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkaları ile paylaşılmasıdır. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İletişim sürecinde herhangi bir olaya ilişkin duygu ve düşüncelerin kodlanarak sözlü, sözsüz veya yazılı olarak alıcıya ulaşmasını sağlayan semboller veya alıcıya iletilmesi istenen konu, iletişimin hangi temel ögesi ile tanımlanmaktadır?

70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aslında dinlemeyen, dinliyormuş gibi yapan ve zihnen çok uzaklarda olan insanlara hitap edildiğinde uykudan uyanır gibi sıçrarlar. Bu tür dinlemeler genellikle konferans, seminer, kalabalık, ışık ortamı zayıf ve sıcak ortamlarda daha sık görülür.


Yukarıda anlatılan dinleme türü aşağıdakilerden hangisidir?

71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel becerilerinden biri değildir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“İletişimde ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemlidir.” sözü ile aşağıdakilerden hangisinin önemi vurgulanmaktadır?

73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişiminin fonksiyonlarından değildir?

74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birbirlerini tanıyan ve rahat konuşan kişilerin kullandığı mesafeye kişisel alan mesafesi denir. Buna göre iletişimde kişisel alan mesafe ölçüsü ne olmalıdır?

75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İletişimde çok önemli bir öğe olan “ilk izlenim” karşımızdaki kişinin hangi özellikleri hakkında bilgi vermez?

76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir insanın düşünmesi, duygulanması, ihtiyaçlarının farkına varması hangi iletişim tekniğidir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi iletişimin başarısını artırır?

78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Göz yaşartıcı gazların insanlar üzerindeki fizyolojik etkileri konusunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Grup üyelerini bir arada tutan ve gerçekleştirmeyi amaç edindikleri inanç ve ideallerin kaynağı olan birlikte düşünme ve eyleme geçme isteğine ne denir?

80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi için kama düzeni kullanılmaz?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda güvenlik güçlerinin kullandığı düzenler arasında yer almaz?

82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kalabalığa yakın bir noktada duyulan patlama sesi üzerine şahısların korku, endişe ve kontrolsüz bir şekilde hedef gözetmeksizin kaçışmasıyla başlayan davranış şekli hangisidir?

83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kalabalığın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi terörist faaliyetin eyleme dönüşme safhalarından biri değildir?

85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi topluluklarda aniden oluşan paniği önlemek için uygulanan yöntemlerden biri değildir?

86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bireylerin bir toplumun üyesi olarak geliştirdiği dil, teknoloji, inanç, örf, adet, gelenek ve görenek, sanat ve ahlak gibi ortak değerlerden oluşan, kuşaktan kuşağa aktarılan toplumsal kuralların tümüne ne ad verilir?

87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yasal olmayan toplumsal olaylarda rastlanan eylem biçimleri arasında değildir?

88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıda yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinden hangisi kanun dışı olarak değerlendirilemez?

89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kişi koruma çeşitlerinden değildir?

90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Koruma şekilleri, korunan kişinin.................göre belirlenmektedir.” cümlesinde, boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

VIP tören alanına geldiğinde silahlı bir saldırı olması durumunda korumaların yapması gereken öncelikli hareket aşağıdakilerden hangisidir?

92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

VIP bombalı bir saldırı ile karşılaştığında aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yakın koruma görevi yapan özel güvenlik görevlisi bu hizmeti ifa ederken aşağıdaki maddelerden hangisini göz önünde bulundurmaz?

94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

VIP koruma altında olan bir kişi ziyaret için Adana’dan İstanbul’a gideceğinden, yapılacak öncü istihbarat çalışmasında aşağıda verilenlerden hangisini kontrol etmeye gerek yoktur?

95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Genel kolluğa yardımcı olarak görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yetkileri 5188 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Bu kapsamda özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisini yapabilir?

96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi suikastların genel amaçlarından değildir?

97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi seyyar fiziki güvenlik engellerinden değildir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Genel kolluk-Özel güvenlik ilişkileri açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun görevlerini yerine getirirken kullanabilecekleri ortak yetki alanına girmez?

100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisinin terk edilmiş veya bulunmuş eşyaya karşı ne tür bir yetkisi vardır?


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.