DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu

69. Özel Güvenlik Sınavı Silah Soruları ve Cevapları

69. Özel Güvenlik Sınavı Silah Soruları ve Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel Güvenlik görevlisinin kimlik kartı ile ilgili olarak aşağıdaki maddelerde yapılan açıklamalardan hangisi yanlıştır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel hukuk tüzel kişileri ve özel güvenlik şirketleri, istihdam ettikleri özel güvenlik görevlilerinin üçüncü kişilere verecekleri zararların tazmini amacıyla .................. yaptırmak zorundadır.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel Güvenlik Komisyonunun başkanı kimdir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanununda tanımlanan adli kolluk gücüdür?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Görevin ve işyerinin özelliği nedeniyle gerekli görülen hallerde Özel Güvenlik Görevlilerinin sivil kıyafetle görev yapmalarına kim izin verir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Geçici ve acil hallerde özel güvenlik izni kim tarafından verilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik görevlisi silah taşıyabilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi, tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde, görev alanındaki işyeri veya konutlara nasıl girebilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlı olarak görev yapacak bir özel güvenlik görevlisi en az hangi okul diplomasına sahip olmalıdır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Görev alanında bir suçla karşılaştığında, aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik birimlerinin ve görevlilerinin  görevi değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisinin haklarından biri değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki yerlerden hangisi özel güvenlik görevlisinin kimlik sorabileceği yerlerden birisi değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yakalama yetkisi kapsamında yer almaz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Konusu suç teşkil eden emirle karşılaşan güvenlik görevlisinin yapacağı

hareket hangi şıkta doğru olarak belirtilmiştir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İl sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatlarının amiri kimdir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Zor kullanma ve yakalama yetkilerini kullanan özel güvenlik görevlisi ne yapar?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki sistem veya cihazlardan hangisi oluşturulan bir manyetik alan içinde maddeleri tespit eder?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görevi sırasında bir suçla karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdaki işlemlerden hangisini yapamaz?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenliK personelinin görevlerinden değildir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
X-ray cihazlarında konveyöre bırakılan bagajların mesafe aralığı en az kaç cm olmalıdır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hayat kurtarmak amacıyla hava yoluaçıklığı sağlandıktan sonra, solunumu ve/veya kalbi durmu kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahaleye ne denir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Esenboğa Hava Limanı dış hatlarkontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-ray cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi kontrollü geçiş sistemleri arasında yer almaz?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi organik madde kapsamında değerlendirilir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi sinir sistemi yapıları içerisinde yer almaz?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Solunum durması tespit edilen bir kişide kaç dakika içinde suni solunuma başlanmalıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımcının özelliklerinden biri değildir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İlk yardım uygulamalarında araç içindeki yaralıyı taşıma tekniğine ne ad verilir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yaşamın korunması ile ilgili öncelikler olan ''Airway, Breathing ve Circulation'' kelimelerinin baş harfleriyle oluşmuş ilk yardımın ABC'si olarak tanımlanan terimler hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelere örnek verilemez?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi dış kalp masajı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaz?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Turnike uygulamasında dikkat edilecek hususlar göz önünde bulundurulduğunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
35...........;ısı, ışın, elektrik veya kimyasal maddelere maruz kalma sonucunda deri ve derialtı dokularda meydana gelen bir çeşit yaralanmadır.'' Yukarıdaki tanıma göre noktalı bölüme aşağıdakilerden hangisinin getirilmesi uygundur?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

.............'', kemik dokusunun bütünlüğünün bozulmasıdır.Eklemin normal hareket sınırının ötesine bükülmesi ve gerilmesi sonucu, kapsül ve ligamentlerin zedelenmesi veya yırtılmasına ''................'' denir. ''...............'' ise, eklemi oluşturan kemiklerden birinin yerinden ayrılmasıdır. Yukarıdaki noktalı bölümlere yazılması gereken kelimeler sırasıyla hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıda verilen yangın çeşitlerinden hangisinde yangın söndürme maddesi olarak köpük ve su kullanılmaz?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Gece nöbetten çıkarak evine gelen Ali, eve girdiğinde yoğun bir koku ile karşılaşmış ve güvenlik görevlisi olan ev arkadaşını salonda baygın ve yerde yatar halde görmesi üzerine aldığı tedbirlerden bazıları aşağıda verilmiştir.


1- Yoğun kokudan dolayı tüm kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırmaktadır.


2- Doğal gaz kaynağının vanalarını kapatmıştır.


3 -112’yi aramıştır.


Buna göre Ali’nin evindeki sorun aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sallantı ve yeryüzü çatlamasına bağlı olarak binaların ve dikili yapıların zarar görmesi depremlerin en temel sonuçlarından biridir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi depremin en temel sonuçları arasında yer almaz?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yangın çıkmış çok katlı bir binada yapılması gerekenlerden bazıları aşağıda verilmiştir.


1. Yangın merdiveni vasıtası ile binadan uzaklaşmak.


2. Kapalı alandan açık alana çıkma imkânı yok ise duman girişini engelleyici tedbirler almak.


3. Yangın çıkışlarını takip ederek binayı terk etmek. Buna göre verilenlerden hangileri doğrudur?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangın mahallindeki tehlikelerden değildir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki tedbirlerden hangisi doğal bir afetle doğrudan ilişkilidir?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Gaz yangınlarında ilk önce uygulanması gereken söndürme tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Merkezi sinir sistemini uyuşturan, haşhaş bitkisinin kozasından elde edilen, kesin bağımlılığa neden olan; teneffüs yoluyla, sindirim yoluyla ve deri altına zerk yöntemiyle kullanılan ayrıca tedavi edilmezse ölümcül olabilen uyuşturucu madde aşağıdakilerden hangisidir?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Toplumda kargaşa çıkarmak ve devletin yabancı devletler karşısında güvenliğini tehlikeye düşürmek amacıyla devlet büyüklerine, siyasi ve askeri liderlere veya toplumca sevilen kişilere yöneltilen saldırılara .......................denir.


Yukarıdaki noktalı bölüme aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi koruma görevlisinin dikkat edeceği hususlardan değildir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Önemli kişinin; 24 saat esasına göre ikametinde, ofisinde, yaya ve araçlı organizasyonlarda fiziksel ve itibar düşürücü saldırılara karşı yürütülen çalışmalara ne ad verilir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi koruma görevinin dört aşamasından biri değildir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi öncü çalışmasında araştırılması gereken hususlardan biri değildir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi sözsüz iletişimin türlerinden biri değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yaya korumada dikkat edilecek esaslardan değildir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

......................düzeni önemli kişi araçtan inmekte olduğu anda başlar, araca bindikten sonra ..................... dönüşür.


Yukarıdaki noktalı bölümlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Alışveriş merkezinde X-Ray cihazından geçerken, silahı bulunan ve kimliğini ibraz etmeyen kişilere nasıl davranılmalıdır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Korunan kişinin yakın çevresinde, ikametinde, iş yerinde ve bulunduğu her ortamda korunmasını sağlamak için çevresinde bir takım güvenlik halkaları oluşturularak yapılan koruma metodu aşağıdakilerden hangisidir?

56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi temel koruma prensipleri arasında sayılmaz?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun ortak yetkilerinden birisidir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlileri görev alanlarında gerçekleşmiş olan olaylarda, genel kolluğun hangi yetkisini kullanırlar?

59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Telaffuz hangi iletişim türünün unsurlarından biridir?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri görev alanları içerisinde genel güvenliğin ve kamu düzeninin bozulduğu hallerde durumu ................... genel kolluğa bildirir. Cümlede boş bırakılan yer aşağıdaki hangi ifade ile tamamlanmalıdır?

61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel Güvenlik Görevlisi Ahmet, görevi ile ilgili olarak Amiri Cenk’ten aldığı talimatları net bir biçimde anlayamadığını kendisine ifade etmiştir. Yukarıda anlatılan durum iletişim süreçlerinden hangisini tanımlamaktadır?

62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir insanın başkasına karşı doğal sevgiyle bakması, yakınlık duyması, sıcak davranması neyin işaretidir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Korku ve bilgisizliğin doğurduğu bir durumdur. Emin bir yere ulaşabilmek için dayanılmaz bir korku ve heyecanın etkisiyle meydana gelen kontrolsüz hareketlere yol açar.” Bu ifadeler aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi grubun oluşum nedenleri arasında yer almaz?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sözlü iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında hangisi yer almaz?Sözlü iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında hangisi yer almaz?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Dinleyicinin konuşana, anlattığı ile ilgilendiği, onun sorununu gerçekten hissettiği izlenimini veren dinleme türü aşağıdakilerden hangisidir?

67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İletişim sürecinde kaynaktan gelen iletileri belli biyolojik ve psikososyal süreçlerden alıp yorumlayan ve bunlara sözlü, sözsüz tepkide bulunan kişi ya da grupla ne ad verilir?

68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlisinin kendisine soru soran birini dinlemesinde doğru olan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şuurlu fertlerden ve özellikle aralarında teşkilatlanma bağları ve karşılıklı görevler bulunan kişilerden oluşmuş insan yığınlarına ne ad verilir?

70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İletişimin ..... bilmek, başarılı iletişimin .....şartlarından biridir” Yukarıdaki cümledeki boşluklara sırasıyla aşağıdaki kelimelerden hangileri getirilmelidir?

71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin öğelerinden biri olan “kaynak” öğesinin tanımıdır?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Nedensiz yere oğluna bağırıp çağıran bir babanın, esasında oğluna değil de onun ihtiyaçlarını karşılayamadığı için kendi kendine öfkeli olduğunun farkına varması aşağıdaki iletişim türlerinden hangisine örnektir?

73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerinin topluluğu kontrol altına alma ve etkisiz hale getirmede aldığı düzenlerden değildir?

74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi kalabalıkların özelliklerinden birisi değildir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kullanma zorunluluğu ortaya çıkması durumunda, cop vücudun hangi kısmına vurulmalıdır?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir huzursuzluğu ve eylemi başlatma ve devam ettirme konusunda tecrübe sahibi ve yetişmiş elemanlardır. Eylemin önceden planlandığı şekilde amacına ulaşabilmesi için inceden inceye hesaplanmış hareket tarzı sergilerler. Bu ifadelerle aşağıdakilerden hangisi tanımlanmaktadır?

77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplumsal olaylarda “caydırıcılık” ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylara müdahalede özel güvenlik görevlisinin uygulayacağı genel ilkelerden değildir?

79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kuvvet kullanılması ifadesinden aşağıdakilerden hangisi anlaşılmaz?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ortak fikirlerle hareket eden ve aynı heyecanı taşıyan, teşkilatsız ve sürekli olmayan, kendiliğinden oluşan insan yığınlarına” ne denir?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Mustafa görev alanı içerisinde bir toplumsal olayla karşılaşır. Aşağıdakilerden hangisi bu olayda karşılaşabilecek kişi tipleri arasında yer almaz?

82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yaya olarak ifa edilen devriye hizmetleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinin korunmasının amacı değildir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanırken aşağıdaki unsurlardan hangileri birlikte aranmalıdır?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanma yetki aşamalarına ilişkin hangi sıralama doğrudur?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Adli yada idari bir işleme mesnet (dayanak) olması amacıyla belgelenmesi gereken olayın, durumun veya sözlerin tespit edenler tarafından olduğu gibi yazıya dökülerek imzalanan belgeye.....................denir?


Yukarıdaki noktalı bölüme gelmesi gereken doğru kavram aşağıdakilerden hangisidir?

87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi olay yerine ulaşıldığında yapılması gerekenlerden değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Görme, koklama, dokunma, duyma ve tatma duyu organlarımızla hafızamızda algılanan bilgilerin yazılı olarak kayıtlara geçilmesine ne denir?

89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ömer, görev alanı içerisinde düşürülen bir bayan cüzdanını emanete alır. Birkaç saat sonra müracaatta bulunan bir bayan cüzdanını düşürmek suretiyle kaybettiğini bildirir. Söz konusu cüzdanın müracaatçı bayana ait olduğu anlaşıldıktan sonra Ömer cüzdanı sahibine iade ederken aşağıda belirtilen hangi tutanağı tutmalıdır?

90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Devriyenin dış görünüşü ve görevinde taşınması gereken araç ve gereçleri kontrol ederek kullanıma hazır hale getirmesi, aşağıda belirtilen devriye öncesi hazırlık aşamalarından hangisi kapsar?

91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Üniformalı devriye hizmetinin temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi nokta görevlisinin görevlerinden değildir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kontrol noktasında yapılan kontrol bakımından yanlıştır?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol noktasından geçen ziyaretçiler için aşağıdaki belirtilen uygulamalardan hangisi yanlıştır?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ahmet isimli şahıs sokak ortasında bir mağduru bıçak ile gasp ediyor. Bu durumda kimin ne yapmaya yetkisi yoktur?

96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi devriye yöntemlerindendir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Güvenlik hizmeti alan kişiyi veya alanı korumak ya da tesisin hassas ve kritik bölgelerinde suçu engellemek, suçluları takip etmek ve yakalamak, bu bölgede yardım isteyenlere ve yardıma muhtaç olanlara yardım etmek amacıyla kurulan, her türlü güvenlik tedbirinin alınıp özel güvenlik görevlisinin konuşlandığı yere ........... denir. Yukarıdaki noktalı bölüme aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Mehmet, hırsızlık yaptığını tespit ettiği şahıs hakkında hazırladığı tutanakta belirtilmesi gereken hususlardan, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suçüstü halinde yakalamayı aşağıdakilerden hangisi yapar?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olayla ilgili rapor tanziminde aşağıdakilerden hangisinin belirtilmesi önemli değildir?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerinden değildir?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Doğru nişan alma aşağıdakilerden hangisidir?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplu bir tabanca ile ateş edilmek istenildiğinde, tetiğe basınca horoz nereye vurarak fişeği patlatır?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda çekirdeğin gidebileceği en uzak mesafeye ne denir?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarla yapılan kazaların en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silah taşıma ruhsatı bulunan kişi silahlı olarak aşağıdakilerden hangisine giremez?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silah ile atış yapılırken aşağıdakilerden hangisi yoksa isabetli bir atış yapılamaz?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hangisi sürgü tutucu pimin görevlerindendir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplu tabancalarda tırnak nerededir?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Atış yapılan tabancanın sürgüsünün geride kalması aşağıdakilerin hangisinin neticesinde olur?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateşlenmesine engel değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarayan içi boş metal boruya ne ad verilir?

115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Göz, gezin üst kenar orta noktasından, arpacığın silme üst tepesinden hedefte vurulmak istenen noktadan geçen hattın adı nedir?

116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın parçalarından birisi değildir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisinde tabancanın sökülme sırası doğru olarak verilmiştir? I- Kapak takımını çıkart II- Şarjörü çıkart III -Yerine getiren yayı çıkart IV- Namluyu çıkart V- Tabancayı boşalt

119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarla ilgili olarak aşağıda belirtilen kurallardan hangisi doğrudur?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silah üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden değildir ?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silah bakımı sırasında kullanılan malzemelerden birisidir?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ateşli silahlarda namlu içindeki girintilere ne ad verilir?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İcra yayının (yerine getiren yay) görevi nedir?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kimyasal silahları parça tesirli silahlardan ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.