DOLAR 6,9819
EURO 8,2087
ALTIN 443,71
BIST 9,1370
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu

70. Özel Güvenlik Sınavı Silah Soruları ve Cevapları

70. Özel Güvenlik Sınavı Silah Soruları ve Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Serhat silahı ile isabetli atış yapamamıştır. Bu aşağıdakilerden hangisinde sorun olduğunu gösterir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın seri atış konumuna getirilerek hedeflerin görüldüğü istikametler tamamen taranarak yapılan atışın adı nedir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahı ile atış yapan özel güvenlik görevlisinin yaptığı atış sonrasında boş kovan dışarı çıkmamış ve ilk atıştan sonra ikinci atışı yapamamıştır. Bunun sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı konusunda dikkat edilecek hususlardan biri değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ileri seviye atış tekniklerinin çalışma şekillerinden biri değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonlarından değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahın sürgü takımında bulunan parçalardan biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yarı otomatik tabancalarda ‘fişek yatağı’ hangi parça ile bitişiktir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı elemanlarındandır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Delici, kesici ve ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi seyyar gezin özelliklerinden değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçadır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi MP5’in özelliklerinden değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Çap nedir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğine hız, dönüş, ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Rayyür nedir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kurma kolu ve emniyeti hangi tip silahta vardır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mermi çekirdeğinin hedefe gitmesini silahın hangi parçası sağlar?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlar üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden biri değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Barut gazının mekanizma başı üzerine gelmesini sağlayan mekanizmanın adı nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.