DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu

82. Özel Güvenlik Silahlı Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangisi yakın koruma görevindeki aşamalardan biri olarak değerlendirilemez?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yetkilerinden biri değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Adli aramaya karar verme yetkisi kimindir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir huzursuzluğu ve eylemi başlatma ve devam ettirme konusunda tecrübe sahibi ve yetişmiş elemanlardır. Eylemin önceden planlandığı şekilde amacına ulaşabilmesi için inceden inceye hesaplanmış hareket tarzı sergilerler. Bu ifadelerle aşağıdakilerden hangisi tanımlanmaktadır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silah kullanılan olaylarda aşağıdakilerden hangisi ilk ekibin alması gereken tedbirlerden değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlilerinin hangi koruma ve güvenlik hizmeti için ne miktar ve özellikte ateşli silah bulundurabileceği kim tarafından belirlenir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi il özel güvenlik komisyonu kararı aranmaksızın özel güvenlik izni verilecek durumlardan değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gaz kullanım yerlerinden değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlisi, tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde, görev alanındaki işyeri veya konutlara nasıl girebilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlilerince kontrol altına alınan olay yerine aşağıda sayılan hangi görevliler veya görevlinin girişine müsaade edilmez?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Disiplin cezası verilen özel güvenlik görevlisi aşağıdaki mahkemelerden hangisine başvurabilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel Güvenlik görevlileri Kanunda sayılmış olan yetkilerini nerede kullanabilirler?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi dış kanamalarda ilkyardım uygulamalarından biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Önemli kişinin; ikametgâh ve çalışma ofisi ile araçlı veya yaya olarak yapacağı planlı ya da ani gelişen program ve seyahatlerinde güvenliğinin, koruma personeli, teknolojik cihazlar ve fiziki önlemler ile 24 saat esasına göre sağlanması ve kontrol altında bulundurulması amacıyla yapılan faaliyetlere ne ad verilir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Milletlerarası Anlaşmalar ne zaman bağlayıcılık kazanır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel Güvenlik birimleri ve özel Güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini ……… gün içerisinde valiliğe verir. Boşluk alana hangi aşağıdakilerden hangisinin gelmesi gerekmektedir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İl sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatlarının amiri kimdir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Görev yerinde, işlenen bir suçun failini yakalayan ve delillerini muhafaza eden özel güvenlik görevlisi hangi görevi ifa etmiştir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Tutanaklar için hangi ifade yanlıştır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
ÖGG’nin, kimliği ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik sertifikası alanlar kaç yıl sonra yenileme eğitimi almak zorundadır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İş Kanununun 20‘inci maddesine göre, iş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde mahkemeye dava açabilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi işveren açısından haklı fesih sebebidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Suçüstü halinde kimlerin yakalama yetkisi vardır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Doğalgaz yangınlarında müdahale için en uygun yöntem hangisinde sıralanmıştır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlileri bu görevi devam ettirirken maç izlemeye gelen aşağıda belirtilen şahıslardan hangisine aranmaları özel hükümlere bağlı şahıslar prosedürü uygulanmaz?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi koruma çeşitlerinden değildir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Esenboğa Hava Limanı dış hatlarkontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-ray cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ziyaretçilerin kontrolü sırasında aşağıdakilerin hangisi yapılmamalıdır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kapalı bir mekândaki doğalgaz kaçağında gaz nerede birikir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi devriyenin tanımında yer almaz?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin doğrudan etki ettiği organımız hangisidir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi olay yerine giden ilk ekibin temel görevleri arasında değildir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi seyyar fiziki güvenlik engellerinden değildir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Göreve başlayan özel güvenlik görevlileri …..gün içinde işveren tarafından valiliğe bildirilir. Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

 
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yaşamın korunması ile ilgili öncelikler olan ''Airway, Breathing ve Circulation'' kelimelerinin baş harfleriyle oluşmuş ilk yardımın ABC'si olarak tanımlanan terimler hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye görevlileri en az kaç kişiden oluşur?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisinin yakalama, arama, zor kullanma yetkisine ilişkin doğru ifadedir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sözsüz iletişim öğelerinden hangisi kişilerarası iletişimi başlatmada önemli bir rol oynar?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
36.............'', kemik dokusunun bütünlüğünün bozulmasıdır.Eklemin normal hareket sınırının ötesine bükülmesi ve gerilmesi sonucu, kapsül ve ligamentlerin zedelenmesi veya yırtılmasına ''................'' denir. ''...............'' ise, eklemi oluşturan kemiklerden birinin yerinden ayrılmasıdır. Yukarıdaki noktalı bölümlere yazılması gereken kelimeler sırasıyla hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görevi sırasında bir suçla karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdaki işlemlerden hangisini yapamaz?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
VIP araçtan indiğinde, sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi devriyenin dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye görevlileri sorumluluk alanındaki iş yerlerinin zarar görmesini, herhangi bir eşyanın çalınmasını engellemek için tedbirler alıp, buraları denetliyor ise bu devriyenin hangi görevi içerisindedir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi tutanakla ilgili olarak yanlıştır?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Amfetaminler hangi grup uyuşturuculardandır?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi bir yerleşkeye tehlikeli veya yasak maddelerin sokulmasını engellemeye yönelik kullanılır?
I-Metal dedektörü
II-Kartlı geçiş sistemi
III-X-ray cihazı
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Merkezi sinir sistemini uyuşturan, haşhaş bitkisinin kozasından elde edilen, kesin bağımlılığa neden olan; teneffüs yoluyla, sindirim yoluyla ve deri altına zerk yöntemiyle kullanılan ayrıca tedavi edilmezse ölümcül olabilen uyuşturucu madde aşağıdakilerden hangisidir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların etkilerini azaltmak amacıyla kullanılması gereken yöntemlerden biri değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Solunumu ve kalbi durmuş kişiye 5 dakika içinde müdahale edilmezse ne olur?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın ABC sindeki “B”yi anlatır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Donmuş bir kişiye aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kırık, çıkık, burkulmalarda ilkyardım uygulamalarından biri değildir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kolluğun zor kullanmaya başvurma hallerinden biri değildir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Temel yaşam desteğinde sadece dış kalp masajı yapılıyorsa dakikada kaç kez yapılmalıdır?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmesi gerekir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi koruma personelinin nitelikleri arasında yer almaz?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Cop kullanmak gerektiğinde aşağıdakilerden hangisi en son vurulacak yer olabilir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, yaşam bulgusudur?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Korunan kişinin yakın çevresinde, ikametinde, iş yerinde ve bulunduğu her ortamda korunmasını sağlamak için çevresinde bir takım güvenlik halkaları oluşturularak yapılan koruma metodu aşağıdakilerden hangisidir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kişilerarası ilişkilerde yargılamak, eleştirmek, suçlamak, yorumlamak, analiz etme, sınamak, emir vermek gibi bazı davranışlar ve iletişimi olumsuz etkileyecek ifadeler vardır. Yukarıda belirtilen bu ifadelere ne ad verilir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yangın söndürme usullerinden olan boğma yönteminin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yanıcı maddenin yapısı itibarı ile yanıcı buhar-gaz meydana gelmediği, yeterli ısı ve oksijenin olmadığı durumlarda oluşan yanma çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Eroin maddesinin vücuttaki etkilerinden değildir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi gaz kullanımında doğru değildir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik personelinin görevlerinden değildir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi gruba bağlılığı artıran nedenlerden birisi değildir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında genel kollukla birlikte ve onların gözetiminde görev yapan özel güvenlik görevlileri stat girişlerinde hangi yazılı emre istinaden üst araması yaparlar?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi mesaj iletmek için kullanılan bir iletişim kanalı olabilir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sözlü iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında hangisi yer almaz?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu maddelerin kullanılması sonrasında ortaya çıkacak durumlardan biri değildir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir özel Güvenlik personelinin kendisine anlatılan şikayeti dinlerken yapmaması gereken hareketler aşağıdakilerden hangisidir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sen dili ifadelerinde genellikle kızmanın gerekçesi belirtilmez, istenmeyen davranış üzerinde durulmaz ve hemen suçlamaya ve yargılamaya geçilir. Ben dili ise karşımızdakinin olumsuz davranışı karşısında bizde oluşan gerçek duyguları onu suçlamadan ve yargılamadan ifade etmektir. Aşağıdaki ifadelerden hangisi sen diline örnektir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Patlayıcı/uyuşturucu koklama detektörleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Her şeyin en iyisini kendisinin bildiğine inanan ÖGG Meltem güvenlik ekibi içerisinde hangi sorunlara neden olabilir?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İletişimde “Sen Dili”ni kullanmak neden sakıncalıdır?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Umumî veya umuma açık yerler ile umuma açık yer niteliğindeki ulaşım araçlarında oyun ve temsil verilebilmesi veya çeşitli şekillerde gösteri düzenlenebilmesi için mahallin en büyük mülkî amirine, en az kaç saat önceden yazılı bildirimde bulunulmalıdır?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Zor kullanma yetkisinin kullanılması gerektiğinde izlenmesi gereken sıralama hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerinin topluluğu kontrol altına alma ve etkisiz hale getirmede aldığı düzenlerden biridir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi havale geçiren bir çocuğa yapılacaklar arasında yer almaz?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İletişim esnasında alıcının bir mesajı anlamaya çalışarak dinlemesine ne denir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin bir öğesi değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi hat düzeninin amaçlarından biri değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik görevlisi silah taşıyabilir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplumsal Psikolojisi açısından aşağıdakilerden hangisi çatışma nedenleri arasında yer almaz?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriyenin dış görünüşü ve görevinde taşınması gereken araç ve gereçleri kontrol ederek kullanıma hazır hale getirmesi, aşağıda belirtilen devriye öncesi hazırlık aşamalarından hangisi kapsar?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik personelinin, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılabilmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ünlü bir gece kulübünde 2 grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıkmış ve 1 şahıs ateşli silahla öldürülmüştür. Polis tarafından yürütülen tahkikatta, olay yerini koruma altına alan özel güvenlik görevlisi Sinan’ın, ölen şahsa ait cep telefonunu aldığı anlaşılmıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Polis; kendisine veya polis merkezine molotof ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı hangi yetkisini kullanır?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi Ekip Amirininin görevlerinden değildir?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplu hareketlerin çoğu bilinçli ve planlı olarak gerçekleştirilir. Planlı bir toplu hareket de teşkilatlanmayı, iş bölümünü ve koordineyi gerektirir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi toplu hareketlerin teşkilatlanmasında yer almaz?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Adli yada idari bir işleme mesnet (dayanak) olması amacıyla belgelenmesi gereken olayın, durumun veya sözlerin tespit edenler tarafından olduğu gibi yazıya dökülerek imzalanan belgeye.....................denir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi devriyenin görevi esnasında dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik komisyonu üyeleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi gözaltına alma yetkisine sahiptir?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir tabancanın tetiği çekildiğinde horoz kurulup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi bir emniyet sistemi değildir?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İğnenin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hazne nedir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişek yatağına fişek sürülemiyor ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silah sökülürken dikkat edilmesi gereken kurallardan değildir?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların imal edilmesi, satılması, taşınması ve kullanılması hangi kanuna göre yapılmaktadır?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silahlı ÖGG’nin görevden sonra silahı teslim ederken uyacağı kurallardan biri değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hangisi silah bakımı sırasında kullanılan malzemelerdendir?
115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tırnak kırıldığında hangisi meydana gelir?
116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri etkileyen faktörleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında silah taşıma/bulundurma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir ve kaç yıllığına verilir?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?
119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahta “Rampa” nerde bulunur?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
14’lü Browning tabanca hangi özellikli emniyet sistemine sahiptir?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“7,62x51 mm” fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yiv ve setlerin görevini açıklar?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yerine getiren yayın görevi nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.