DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Sağanak Yağışlı

81. Özel Güvenlik Silahlı Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
“Alıcıya iletilmesi istenen konudur. Herhangi bir konuya, olaya ilişkin duygu ve düşüncelerimizin kodlanarak, sözlü, sözsüz veya yazılı olarak alıcıya ulaşması sağlanan sembollerdir’’ ifadesiyle iletişimin hangi temel öğesi tanımlanmaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir takım bilgilerin / sembollerin bir takım hedefler tarafından üretilmesi, geniş insan topluluklarına iletilmesi ve bu insanlar tarafından yorumlanması sürecine ……………………..adı verilir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişimin önündeki engellerden biri değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi iletişimde alıcının taşıması gereken özelliklerden biri değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi dinlemenin yararlarından biri değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, düşünceleri ile uğurlanır” atasözünde iletişim açısından aşağıdakilerden hangisine vurgu yapılmıştır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi “ HAYIR” diyebilmenin önündeki engellerden biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir insanın kendisini, karşısındakinin yerine koyarak olayları onun gözüyle bakıp, onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasına ve ona göre davranış sergilemesine iletişimde ne ad verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Empati ile sempati arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi stresin olumsuz etkilerinden biri değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi problem çözme yöntemi değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi stresi önlemek için yapılması gerekenlerden biri değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kültür merkezinde çalışmakta olan özel güvenlik görevlisi, görev alanında el dedektörü ile yaptığı arama esnasında tespit ettiği suç teşkil eden eşyayı emanete alır. Aşağıdakilerden hangisi emanete alma yetkisini kullanabilmesi için gerekli ön şarttır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mülki idare amirinin veya birlikte görev yapılan yetkili genel kolluk amirinin verdiği emirleri yerine getirmeyen belediyeye ait özel güvenlik şirketinde çalışmakta olan özel güvenlik yöneticisi ve görevlisinin bağlı oldukları kişi, kurum, kuruluş veya şirket yetkilileri kaç yıl süre ile özel güvenlik alanında görev alamazlar?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi ile genel kolluk arasındaki ilişkiyi en iyi şekilde ifade eder?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kontrol noktalarında eşyaların kontrolleri esnasında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, özel dikkat gösterilmesi gereken belirli yerlere karşı yapılabilecek saldırıların önlenmesi ve çevre sakinlerine güven verilmesi amacıyla özel olarak belirlenmiş, belirli ve sınırlı bir alanda kurulan görev yeri aşağıdakilerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi, nokta görevlisinin görev yerinde dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Can ve mal güvenliğini sağlamak, suçları işlenmeden önce önlemek, işlendikten sonra müdahale etmek ve vatandaşlara yardımcı olmak üzere görev yapan özel güvenlik görevlilerinin dolaşarak görev yaptığı, sınırları belirli alana ne denir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriye görevine çıkmadan önce amirler tarafından özel güvenlik görevlilerinin, görevle ilgili genel ve özel olarak bilgilendirilmeleri, aşağıda belirtilen devriye öncesi hazırlık aşamalarından hangisine girer?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriye görevlileri en az kaç görevliden oluşmalıdır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ıncı maddesine göre yakalama, özel güvenlik görevlilerinin hangi görevlerine girer?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında özel güvenliğin spor alanlarındaki görev ve yetkilerinden değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, özel güvenlik görevlilerinin görev alanlarında dikkat edecekleri hususlardan değildir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi, özel güvenliğin yetkilerinden değildir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kamu güvenliğine, kamu düzenine veya kişinin vücut ve hayatına yönelik olan bir tehlikenin giderilmesi için denetim altına alınması gereken veya suç işlediği yönünde hakkında kuvvetli iz, eser, emare ve delil bulunan kişinin göz altına veya muhafaza altına alma işleminden önce hakim kararı olmaksızın özgürlüğünün geçici olarak fiilen kısıtlanarak denetim altına alınması aşağıdakilerden hangisidir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlileri, Kanunun 7 nci maddesinde sayılan yetkilerini nerede ve ne zaman kullanabilirler?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, önleme amaçlı yakalamadır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suç işlemeye çalışan kişiler ile suç işlemeye elverişli eşyaları bulmak amacıyla kişilerin üstünde, araçlarında veya mekanlarında yapılan araştırma ve kontrol işlemine ne denir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak yanlıştır?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tutanağın en az kaç görevli tarafından imzalanması gerekir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi Ahmet ile Mehmet, görevli oldukları alışveriş merkezi girişinde yaptıkları kontrolde bir şahsın üzerinde taşınması yasak ve suç olan bıçak ele geçirmişlerdir. Bu suç unsuru bıçakla ilgili olarak hangi tutanağı düzenlemeleri gerekir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yakalama tutanağında mutlaka bulunması gereken hususlardan değildir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri, görev alanında bir suçla karşılaştığında suça el koymak, suçun devamını önlemek ile görevli ve yetkilidir. Delillerin toplanması yetkisi ve görevi, aşağıdakilerden hangisine aittir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Görevli olduğu yerde özel güvenlik görevlilerine yapılan şüpheli paket veya poşet ihbarı ile ilgili yapılan işlemlerden hangisi yanlıştır?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Asaf, görev yaptığı Esenler otogarında X-Ray cihazından geçen bir bagajda turuncu renkte bir cisim tespit etmiştir. Bu cisim aşağıdaki seçeneklerden hangisi olamaz?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Konveyör bandını geriye doğru çalıştırmak için kullanılan X-Ray cihazı kontrol paneli fonksiyon tuşu aşağıdakilerden hangisidir?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I.Işık sinyali

II. Ses sinyali

III.Titreşim sinyali

Yukarıdaki özelliklerden hangisi el tipi metal dedektörü ile kapı tipi metal dedektörünün ortak özelliklerindendir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi Yalçın, görev yaptığı AVM’de X-Ray cihazının etrafında görev yapmaktadır ve X-Ray cihazından yayılan radyasyondan dolayı tedirgin olmaktadır. Yalçın’ın radyasyona karşı sağlık güvenliğini alması için aşağıdaki cihazlardan hangisini kullanması gerekmektedir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bazı güvenlik sistem ve cihazlarının kullanım amaçları şu şekildedir; · Paket veya bagaj içerisindeki kimyasalların izlerini analiz etmek, · Araç altında bölgeye girebilecek patlayıcı madde ve diğer unsurların tespitini yapmak, · Paket veya bagaj içerisindeki tehlikeli veya illegal unsurların tespitini sağlamak, · Bir binanın özel birimlerine sadece yetkilendirilmiş personelin giriş yapmasını sağlamak. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinin bir kullanım amacı yukarıda yazılmamıştır?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Verimli bir yanma reaksiyonu gerçekleşebilmesi için aşağıda verilen şıklardan hangisine daha çok ihtiyaç vardır?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Evrenimizde bulunan yanıcı maddeler aşağıdaki hangi hallerde karşımıza çıkmaktadır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanabilen sıvıların oluşturduğu yangın sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sıvı yanıcı maddeler direkt olarak kendileri yanmaz. Çıkardıkları buharları yanar.” Yukarıda verilen bilgiye göre sıvı madde yangınlarında aşağıdaki hangi söndürme yöntemi uygulanmamalıdır?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yangın söndürme cihazlarının tekrar dolum süresi aşağıdaki şıkların hangisinde doğru olarak verilmiştir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanıcı gazlardan olan Likit Petrol Gazı (LPG) için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yıldırım tehlikesinden korunmak için aşağıdaki önlemlerden hangisi alınmalıdır?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
En temiz yangın söndürme maddesi olarak adlandırılır, sistem odaları ve bilgisayar otomasyon odalarında yangın söndürme sistemlerinde kullanılır. Yukarıda bahsi geçen yangın söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Carson ve Stoughton adlı iki kimyager tarafından geliştirilen göz yaşartıcı gaz aşağıdakilerden hangisidir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Göz yaşartıcı gazların kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi organize olmayan pasif kalabalık türüdür?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Güvenlik görevlilerinin göstericiler ile görüşürken tavır, davranış veya pozisyonu aşağıdakilerden hangisi olmamalıdır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Topluluk veya kalabalık içerisinde yol açmak, topluluk veya kalabalığı bölmek ve yanlara doğru dağıtmak için kullanılan müdahale düzeni aşağıdakilerden hangisidir?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Gaz maskesine takılarak kullanılan ve gazlı havanın temizlenmesini sağlayan malzemeye ne ad verilir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir topluluğu suç sayılacak bir eyleme, harekete itmek için tahrik etmeye ve kışkırtmaya ne denir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Üniversite haricinde görev yapan bir özel güvenlik görevlisinin, ciddi bir kalabalık veya toplumsal olayla karşılaşması halinde öncelikli olarak yapması gereken nedir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangından veya depremden kaçan insanların oluşturduğu kalabalıkla karşılaşan güvenlik görevlilerinin hareket tarzı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruma Çemberinde “iç halka” da aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi koruma aracına binebilir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki mevzuatlardan hangisi özel güvenlik görevlisine silah kullanma yetkisi vermektedir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir kişiyle yapılan koruma düzeni refakat korumasıdır. Bu düzende koruma, korunan kişinin neresinde durur?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma personeli tarafından korunan kişiye karşı silahlı bir saldırı girişiminde, yapılması gereken en mantıklı hareket aşağıdakilerden hangisidir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Korunan kişinin aracı ile koruma aracı arasındaki mesafe nasıl olmalıdır?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yakın koruma hizmetlerini ifa ederken aşağıdaki maddelerden hangisi göz önünde bulundurulmaz?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kamu güvenliğinin gerektirdiği hallerde, özel güvenlik izni verilen yerlerde alınan özel güvenlik tedbirlerini denetlemeye ve yetersiz bulduğu takdirde ek önlemler aldırmaya ” kim yetkilidir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir devlet dairesinde görev yapan özel güvenlik görevlisi Osman’a, kurumun en üst yöneticisi tarafından “ Kuruma gelen kim olursa olsun silahını alacaksınız” sözlü talimatı verilmesi üzerine, Osman’ın görevi ile ilgili aşağıdaki hususlardan hangisi doğrudur?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Gerekli görülen hallerde “sivil kıyafetle ” görev yapılmasına izin vermeye kim yetkilidir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik kimlik kartını başkasına kullandıran özel güvenlik yöneticisi ve görevlisine 5188 sayılı Kanunda ön görülen ceza hangisidir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yetkili genel kolluk kuvvetlerine karşı, görevini yapmasını engellemek amacıyla direnen veya cebir kullanan ya da tehdit eden özel güvenlik yöneticisi ve görevlisine” uygulanacak ceza aşağıdakilerden hangisidir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik birimlerini, özel güvenlik şirketlerini ve özel güvenlik eğitimi veren kurumları denetlemeye yetkili olan bakanlık hangisidir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Geçici ve acil durumlarda özel güvenlik izni kim tarafından verilebilir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, özel güvenlik görevlilerinin görev alanında bir suçla karşılaştığında yapmaları gereken görevleri arasında yer almaz?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlerinde aranacak sağlık şartları arasında yer almaz?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin 5188 sayılı Kanun kapsamında uyması gereken yasaklardan değildir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Mevzuatımıza göre aşağıdakilerden hangisi “genel kolluk” tanımı içinde yer alır?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki olaylardan hangisinin varlığı halinde, özel güvenlik görevlileri konutlara girme yetkisine sahip olur?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlilerinin görevleri sırasında üzerlerinde bulundurabilecekleri silah ve teçhizatlar açısından “göz yaşartıcı gaz” taşımalarına izin vermeye kim yetkilidir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlilerine soruşturma yapma yetkisini hangi makam verebilir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları iş ve özlük hakları itibari ile bağlı oldukları kanunlar arasında yer almaz?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görev yaptığı yerde meydana gelen suçun iz ve delillerini muhafaza eden özel güvenlik görevlisinin yaptığı görev hangi kapsamdadır?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görev alanı ve yetki ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisinin hukuka aykırı olarak bir kişinin üstünü elle araması hangi hakkın ihlalidir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlisi kimlik kartıyla ilgili hangisi yanlıştır?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki organlardan hangisi karın boşluğunda bulunmamaktadır?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Temel Yaşam Desteği ile ilgili yanlış bir tanımlamadır?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şokta uygulanan ilkyardım ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sıcak su dökülmesi sonucunda oluşan yanık ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bayılan kişiye aşağıdakilerden hangisi uygulanmamalıdır?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ağaca çarpan bir araçtaki sürücüye yapılan ilkyardım ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Alışveriş merkezi girişinde görevli özel güvenlik görevlisi Berna, kendisine yaklaşan bir kişinin uyuşturucu kullandığından şüphelenmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu şüphesini doğrulayan özelliklerden değildir?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İzne tabi olan, bazı uyuşturucu maddelerin üretiminde kullanılan haşhaşın ekimi, üretimi, kontrolü, hangi kurum tarafından yapılmaktadır?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşleme iğnesi, fişeğin hangi bölümüne darbe yaparak ateşlemeyi başlatır?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I-Sürgü geriye çekilerek bırakılır

II-Silah ölü bir noktaya çevrilir

III-Şarjör çıkartılır

IV-Sürgü geriye çekilerek fişek yatağı gözle kontrol edilir

V- Söküm işlemine başlanır.

Yukarıda silah sökülürken dikkat edilecek hususların doğru sıralaması hangi şıkta verilmiştir?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tırnak kırıldığında, aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisi değildir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Şarjör yuvası, horoz, çıkarıcı, tetik gibi parçalar aşağıdakilerden hangisi üzerinde bulunur?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi doğru tetik çekme kuralına uymaz?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir tabancanın tetiğini sonuna kadar çektiğimizde horozu kurup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden değildir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi çerçeve takımının ve kovan atma tertibatının ortak parçasıdır?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hedefte vuruşlar merkezin altında toplanmış ise aşağıdaki şıklardan hangisi yapılmalıdır?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçalarından biri değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme dişlilerinin görevi nedir?
115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönünceye kadar namlu içerisinde aldığı yola ……denir? Yukarıdaki boşluğa uygun olanı yerleştiriniz.
116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Temel atış teknikleri aşağıdakilerden hangisi değildir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Meskende bulundurma ruhsatlı silahı olanlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişek yatağında fişek olduğunu gösteren emniyet sistemi hangisidir?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
MP-5 makineli tabancanın kurma kolu parçası ile ilgili olarak aşağıda yer alan bilgilerden hangisi doğru değildir?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahtaki tertibatlardan biri değildir?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir silahlı özel güvenlik görevlisinin özelliklerinden değildir?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.