DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 5

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 5
16
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
LPG ve doğalgaz yangınlarında en etkili söndürücü madde aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıda belirtilenlerden hangisi yangın nedenlerindendir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Köpüklü tip yangın söndürücüler aşağıdaki yangınların hangisinde kullanılmaz?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“Malı, binayı veya araziyi zarar vermek kastıyla ateşe vermek” yangın sebeplerinden hangisine girmektedir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangının oksijen ile ilgisini kesmek yangın söndürme usullerinden hangisi ile tarif edilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yanma çeşitlerinden değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi İtfaiye teşkillerinden değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi doğal afet olarak tanımlanamaz?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Kubilay, bir patlama sonrası meydana gelen yangından sonra bir yaralıyı kurtarır. İlk yardım işlemleriyle ilgili hangi şık doğrudur?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden birisi değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi söndürme maddesi olarak kullanılan suyun avantajlarından biri değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bulunduğu ortamda gaz kokusu alan özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini kesinlikle yapmamalıdır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden birisi değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylara ne denir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi söndürme maddesi olarak kullanılan suyun avantajlarından biri değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıda verilen yangın çeşitlerinden hangisinde yangın söndürme maddesi olarak köpük ve su kullanılmaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelere örnek verilemez?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yangın mahallindeki tehlikelerden değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki tedbirlerden hangisi doğal bir afetle doğrudan ilişkilidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.