DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 4

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 4
73
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol dışına çıkmış yanma olayına ........... denir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Köpüklü tip yangın söndürücüler aşağıdaki yangınların hangisinde kullanılmaz?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıda belirtilenlerden hangisi yangın nedenlerinden değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yanıcı madde, ısı ve oksijenin belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona ……. denir. Tanıma göre noktalı alana hangisi gelmelidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sıvı madde yangınlarında aşağıdaki söndürücü maddelerden hangisi kesinlikle kullanılmaz?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yangının oluşum safhaları sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kaya, toprak veya arazi parçalarının, yer çekimi, depremler, aşırı yağışlar gibi dış etkenlerin etkisi ile hareket etmesi olayına ne denir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yangını su gibi söndürücülerle söndürmek yangın söndürme usullerinden hangisi ile tarif edilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kontrol dışına çıkmış yanma olayına ........... denir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Köpüklü tip yangın söndürücüler aşağıdaki yangınların hangisinde kullanılmaz?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıda belirtilenlerden hangisi yangın nedenlerinden değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangın önleyici tedbirlerden değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Deniz altında veya yakınlarındaki fay hattında meydana gelen şiddetli deprem sebebiyle veya kayma nedeniyle meydana gelen bir sarsıntının etkisiyle oluşan sismik okyanus akıntısına ne ad verilir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Elektrik akımının olduğu alanlarda aşağıdakilerden hangi davranış şekli yanlıştır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Parlama, patlama, çökme, elektrik çarpması, zehirlenme, yanma, yüksekten düşme, dumandan boğulma
gibi kavramlar aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
LPG ve doğalgaz kaçaklarında yapılacak davranışlardan hangisi yanlıştır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi itfaiyenin görevleri arasında yer almaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sıvı (akaryakıt) yangınlarında en fazla kullanılan (öncelikli) söndürücü madde aşağıdakilerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlilerinin korudukları tesiste oluşan yangın esnasında ilk yapmaları gereken görev hangisi olmalıdır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına ne denir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.