DOLAR 7,0316
EURO 8,3730
ALTIN 461,72
BIST 9,2738
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 3

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 3
13
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılmaz?v
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özellikle A sınıfı yangınlarda en etkili söndürme maddesidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kayalardan veya topraktan oluşmuş kütlelerin eğimin ve çekimin etkisiyle koparak yer değiştirmesine ne denir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sel sırasında aşağıdakilerden hangisi doğru hareket tarzıdır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Binalarda havalandırma kanalları, borulu tesisatlar, metalik bağlantılar yangın olayının görülmesini sağlayan hangi etkendir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi başlangıç yangınlarına müdahale eden ekiptir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Alış veriş merkezinde görevli güvenlik personeli, bir yangını gördüğünde ilk olarak ne yapmalıdır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Isı, oksijen ve ….…………, belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona yanma denir. Tanıma göre noktalı alana hangisi gelmelidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Paratoner sistemler aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangın, deprem, sel vb. afet ve acil durumlarda acil durum ekipleri kurulmalıdır. Aşağıdakilerden hangisi acil durum ekiplerinden değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Doğalgaz kaçaklarında kapalı ortama dolan gaz nerede birikim yapar?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yanma olayının önemli bir bileşeni olan ısının ortama yayılması aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri ile olur?
I. Kondüksiyon (iletim)
II. Konveksiyon (taşınım)
III. Radyasyon (ışınım)

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yanıcı maddenin yetersiz oksijen nedeniyle, yeteri miktarda ısı, buhar veya gaz üretemediği durumlarda
meydana gelen yanma şekli aşağıdakilerden hangisidir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürme sistemlerindendir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Havada (yaklaşık) yüzde kaç oranında oksijen bulunur?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yanıcı madde, ısı ve oksijenin belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona ……. denir. Tanıma göre noktalı alana hangisi gelmelidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sıvı madde yangınlarında aşağıdaki söndürücü maddelerden hangisi kesinlikle kullanılmaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangının oluşum safhaları sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangın önleyici tedbirlerden değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yangını su gibi söndürücülerle söndürmek yangın söndürme usullerinden hangisi ile tarif edilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.