DOLAR 6,9303
EURO 8,2139
ALTIN 448,81
BIST 9,0987
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 2

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 2
12
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Toprağın aşınmasını önleyen bitki örtüsünün yok edilmesi sonucu koruyucu örtüden yoksun kalan toprağın, su ve rüzgârın etkisiyle aşınması ve taşınması olayına ne denir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

En temiz yangın söndürme maddesi olarak adlandırılır, sistem odaları ve bilgisayar otomasyon odalarında yangın söndürme sistemlerinde kullanılır.
Yukarıda bahsi geçen yangın söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kimyasal reaksiyon alanından ısı alınması ve çekilmesi söndürme etkisi özelliklerinden hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
ABC tozlarının içeriği aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Sakin olun çevredekilere haber verin
II. Önce yangını söndürmeye çalışın sonra itfaiyeye haber verin
III. Acil çıkış yönlendirmelerine uyarak binayı tahliye edin
IV. Camlardan ve balkondan çıkarak yardım isteyin
Yukarıda yangın anında yapılması gereken davranışlar verilmiştir. Aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru davranış şekilleri bulunmaktadır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bulunduğu ortamda gaz kokusu alan özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini kesinlikle yapmamalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden birisi değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylara ne denir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi söndürme maddesi olarak kullanılan suyun avantajlarından biri değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsmasına ne denir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Telefon santralleri, bilgi işlem odaları, elektrik panoları, ups odaları vb. hassas makinelerin bulunduğu yerlerde hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
F harfi ile sembolize edilmiş yangın sınıfı aşağıdakilerden hangidir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Standartlara uygun çalışan bir yangın söndürme cihazında manometrenin ibresi hangi boyalı bölgede olmalıdır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Portatif yangın söndürme cihazlarının duvara montajları zeminden ne kadar yükseklikte yapılmalıdır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir yangının söndürülmesi esnasında oksijenle temasının kesilmesi yöntemine ne ad verilir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Gaz kaçağından şüphelenilen bir ortamda aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangın çıkış sebeplerinden değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi esrar maddesinin vücuttaki etkilerinden değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Gaz haldeki yanıcı maddelerin havadaki yoğunlukları belli bir sınıra ulaştığında en küçük bir kıvılcımla birlikte meydana gelen yanma hangisidir?


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.