DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 1

Özel Güvenlik Çıkmış Yangın Güvenliği ve Tabii Afetlerde Müdahale Soruları Çöz – 1
26
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangın söndürme prensiplerinden biri olan “örtme” prensibinde esas olarak ne amaçlanmaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. Nüfus Yoğunluğu
II. İmar Durumu
III. Öğrenim Durumu
IV. Bitki Örtüsü
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bir şehre itfaiye teşkilatı kurulmasında şehrin dikkate alınan kriterlerindendir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yanabilen hafif metallerin (alüminyum, magnezyum, sodyum vb.) oluşturduğu yangınlar hangi yangın sınıfına girer?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yangında itfaiye olay yerine gelene kadar, yanıcı maddenin türüne göre uygun söndürme maddesi kullanarak yangına ilk müdahaleyi yapan, yangını söndüren veya genişlemesini önleyen ekip aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sıvı madde yangınları yangın sınıfları içerisinde hangi harf ile gösterilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biri olan sel sırasında yapılmaması gereken bir davranıştır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bulunduğu ortamda gaz kokusu alan özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini kesinlikle yapmamalıdır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden birisi değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran, normal hayatı ve insan faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylara ne denir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi söndürme maddesi olarak kullanılan suyun avantajlarından biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
LPG ve doğalgaz yangınları hangi yangın sınıflaması içerisinde bulunurlar?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Paratoner sistemleri aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yangında itfaiye olay yerine gelene kadar, yanıcı maddenin türüne göre uygun söndürme maddesi kullanarak yangına ilk müdahaleyi yapan, yangını söndüren veya genişlemesini önleyen ekip aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi sel anında yapılmaması gereken davranışlardan biridir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangınlarda karşılaşılan can kayıplarına neden olan yanma ürünü gaz hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.