DOLAR 8,2797
EURO 9,7208
ALTIN 499,44
BIST 10,7769
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Gök Gürültülü

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları Denemesi – 3

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları Denemesi – 3
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yakın korumanın amaçlarından biri değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik birimleri ve özel güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini otuz gün içerisinde nereye verir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi temel koruma prensiplerinden biri değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanma şartları’ ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Otobüs terminalinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Adil, hırsızlık suçu işlerken suçüstü olarak saat 24.00'te yakaladığı şüpheliyi bir odada bekleterek sabah saat 08.00'de genel kolluğa bildirmiş ve teslim etmiştir. Yapılan işlemle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
X-Ray cihazında kontrol edilecek paket ve bavullar taşıma bandına konulurken aralarında en az olması gereken mesafe aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kanunlarda açıkça suç olarak belirtilen fiil ve hareketlerin belirli bir zamanda ve mekânda gerçekleşmesi kavramı aşağıdaki tanımlardan hangisine uygundur?

YORUMLAR
  1. Berke dedi ki:

    3. Soruda bı yanlışlık yok mu?