DOLAR 8,2922
EURO 9,7683
ALTIN 500,77
BIST 10,8272
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Gök Gürültülü

89. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silah bakım ve temizliğinde kullanılan malzeme değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi atışı etkileyen temel faktörlerden değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silah bakım türlerinden değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tabancaların parçalarından sürgü takımında hangi unsur bulunmaz?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi tabancanın emniyet sistemlerinden değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Nişan tertibatında namlu gerisinde olan arpacığın şekline göre oyuk kısmı tam daire yarım daire, dikdörtgen, üçgen şeklinde olabilen parçaya ne ad verilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın güvenli bir şekilde boşaltılması için sırasıyla izlenmesi gereken yol aşağıdakilerden hangisidir?

  • I-Ölü bölgeye tetik düşürülerek silah kılıfa konulur

  • II-Sürgü çekilip gözle atım yatağı kontrol edilir ve bırakılır

  • III-Şarjör çıkartılır

  • IV-Tabanca ölü noktaya çevrilir

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silahlarda iğnenin darbesi ile fişeğin ateşlenen parçası hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi şarjörü oluşturan parçalar arasında yer almaz?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi namluda bulunan yiv ve setlerin görevleri arasında sayılmaz?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Nişan hattı nedir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Poligonda atış eğitimi alan özel güvenlik görevlisinin silahı tutukluk yaptığı taktirde öncelikli yapması gereken hareket tarzı hangisidir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlı özel güvenlik görevlilerinin görev değişiminde birbirlerine silah teslim ederken dikkat edecekleri en önemli husus hangisidir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bankada görevli özel güvenlik görevlisi silahı ile ilgili hangi hususlara uymak zorunda değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatında yer almaz?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateşlenmesine engel değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun ve ilgili Yönetmelik kapsamında bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu da dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakledilmesindeki usul nedir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Gaz tabancaları hangi silah grubunda yer alır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi tabancanın parçalarından değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi temel atış tekniklerinden değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Atışa hazır fişeğin işgal ettiği ve aynı zamanda iğnenin kapsüle çarparak patlamanın meydana geldiği yere ne denir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Tabancalarda ateşleme ilk olarak aşağıdaki parçalardan hangisiyle başlar?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Poligonda atışa hazır atıcı neyi bekler?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silah taşıma ruhsatı kaç yıl geçerlidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.