DOLAR 7,7964
EURO 9,1047
ALTIN 471,95
BIST 10,0104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu

88. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

88. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları
17
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun kabul yılı ve sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a göre görevli olduğu esnada bir özel güvenlik görevlisi hırsızlık yapan bir şüpheliyi yakaladığında aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik komisyonu üyesi değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Zor kullanma şartları” ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Temel eğitimini başarıyla tamamlayan özel güvenlik görevlilerine kimlik kartları hangi makamca verilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir kamu kurumu bünyesindeki özel güvenlik biriminde çalışan özel güvenlik görevlisi kendisine verilen disiplin cezasına karşı nereye başvurabilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi zor kullanmanın en son aşamasıdır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yöneticiler sadece bir faaliyet izin belgesinde yönetici unvanı alabilirler. Özel güvenlik birimleri veya özel güvenlik şirketlerinin şubelerinde veya onbeş kişi ve üzerinde özel güvenlik görevlisi istihdam edilen yerlerde en az bir güvenlik sorumlusu belirlenir. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik sorumlusunda aranacak şartlardan değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik sorumlusunun atanabilmesi için özel güvenlik izni verilen yerde en az kaç özel güvenlik görevlisi görev yapmalıdır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin tabii olduğu yasaklardan değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Göreve başlayan özel güvenlik görevlileri, işveren tarafından kaç gün içinde nereye bildirilmelidir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, özel güvenliğin yetkilerinden değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kamu güvenliğine, kamu düzenine veya kişinin vücut ve hayatına yönelik olan bir tehlikenin giderilmesi için denetim altına alınması gereken veya suç işlediği yönünde hakkında kuvvetli iz, eser, emare ve delil bulunan kişinin göz altına veya muhafaza altına alma işleminden önce hakim kararı olmaksızın özgürlüğünün geçici olarak fiilen kısıtlanarak denetim altına alınması aşağıdakilerden hangisidir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri, Kanunun 7 nci maddesinde sayılan yetkilerini nerede ve ne zaman kullanabilirler?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Özel güvenlik görevlilerine karşı görevleri sırasında ve görevlerinden dolayı işlenen suçlar ……… karşı işlenmiş sayılır.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ıncı maddesine göre yakalama, özel güvenlik görevlilerinin hangi görevlerine girer?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Henüz mahkeme kararı ile kesinleşmemiş olsa dahi bazı fiillerden dolayı hakkında soruşturma veya kovuşturma devam eden kişilerin özel güvenlik görevlisi olmaları kanunen mümkün değildir. 5188 sayılı kanunda aşağıdaki suçlardan hangisi bu kapsamda sayılmamıştır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Adli aramaya karar verme yetkisi kimindir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı Kanunun 21. maddesine göre özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararların tazmini amacıyla, özel hukuk tüzel kişileri ve özel güvenlik şirketlerine getirdiği yükümlülük aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Ahmet ile Mehmet, görevli oldukları alışveriş merkezi girişinde yaptıkları kontrolde bir şahsın üzerinde taşınması yasak ve suç olan bıçak ele geçirmişlerdir. Bu suç unsuru bıçakla ilgili olarak hangi tutanağı düzenlemeleri gerekir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Görevli oldukları fabrikada devriye görevini yerine getiren ÖGG Selçuk ile Çetin’in hangi davranışı yanlıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol noktalarında eşyaların kontrolleri esnasında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, önleme amaçlı yakalamadır?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi nokta hizmetinin temel amaçlarından birisi değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Genel güvenliği korumak, suçları işlenmeden önce önlemek, işlendikten sonra müdahale etmek, vatandaşlara yardımcı olmak üzere sorumluluk bölgesinde gezerek (dolaşarak) görev yapan görevlilere ne denir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Genel kolluğun denetimi ve gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından hava meydanlarında yapılan aramaya ne denir?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, özel dikkat gösterilmesi gereken belirli yerlere karşı yapılabilecek saldırıların önlenmesi ve çevre sakinlerine güven verilmesi amacıyla özel olarak belirlenmiş, belirli ve sınırlı bir alanda kurulan görev yeri aşağıdakilerden hangisidir?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Suç işlemeye çalışan kişiler ile suç işlemeye elverişli eşyaları bulmak amacıyla kişilerin üstünde, araçlarında veya mekanlarında yapılan araştırma ve kontrol işlemine ne denir?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi devriye çeşitlerinden birisi değildir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, nokta görevlisinin görev yerinde dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi tutanağın bölümlerinden değildir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında özel güvenliğin spor alanlarındaki görevlerinden değildir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi devriye görevlilerinde bulunması gerekli araç ve gereçlerden değildir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik hizmetlerinin mahiyetini, 5188 sayılı Kanunda geçen aşağıdaki kavramlardan hangisi ifade etmektedir?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin görev alanlarında dikkat edecekleri hususlardan değildir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Devriye görevine çıkmadan önce amirler tarafından özel güvenlik görevlilerinin, görevle ilgili genel ve özel olarak bilgilendirilmeleri, aşağıda belirtilen devriye öncesi hazırlık aşamalarından hangisine girer?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi önleme amaçlı arama değildir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Görev alanı içinde bir olaya müdahale eden özel güvenlik görevlisi Ahmet, olayla ilgili aşağıdakilerden hangisini yapamaz ?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Telsiz konuşmalarıyla ilgili hangi ifade doğrudur?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Delillerin toplanması yetkisi ve görevi, aşağıdakilerden hangisine aittir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kamera sistemine ait pan-tilt motor ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kartlı geçiş sisteminin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi X-Ray kullanımı için doğru bir uygulama değildir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri bir binaya sadece yetkili/izinli kişilerin giriş çıkışını sağlamak üzere kullanılan bir cihaz veya sistemdir?
I- Kartlı geçiş sistemi
II- X-ray cihazı
III-Metal dedektörü

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I.Işık sinyali
II. Ses sinyali
III.Titreşim sinyali
Yukarıdaki özelliklerden hangisi el tipi metal dedektörü ile kapı tipi metal dedektörünün ortak özelliklerindendir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlkyardım nedir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Temel Yaşam Desteği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bak-Dinle-Hisset sırasında solunum en fazla kaç saniye dinlenmelidir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kanamanın durdurulması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İlk yardımın temel uygulamaları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yaralanmalarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki organlardan hangisi karın boşluğunda bulunmamaktadır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bilinç bozuklukları ile ilgili hangisi yanlıştır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yanıcı gazlardan olan Likit Petrol Gazı (LPG) için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangın söndürme cihazlarının tekrar dolum süresi aşağıdaki şıkların hangisinde doğru olarak verilmiştir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden değildir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yangınlarda karşılaşılan can kayıplarına neden olan yanma ürünü gaz hangisidir?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Paratoner sistemleri aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yanabilen sıvıların oluşturduğu yangın sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi sel anında yapılmaması gereken davranışlardan biridir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Uzun süre madde kullanımı sonrası, madde kullanımı bırakıldığında fiziksel ve ruhsal sorunların ortaya çıkmasına ne ad verilir?

65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu maddeler kategori edilirken aralarında yer almaz?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Kişilerin, bilinçli veya bilinçsiz olarak, duygu, düşünce ve bilgilerini aktardıkları, aktarılanları da anlamaya ve yorumlamaya çalıştıkları sürece …………. denir.”
Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Karşıdaki kişiyi dinliyormuş gibi görünüp başka şeyleri düşünmek nasıl bir dinleme türüdür?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Belirlenmiş bir amaca giden yolda, insanı harekete geçirici, harekete geçtikten sonra da sonuca ulaşıncaya kadar aynı heyecanı duymaya………………denir.”
Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevi sağlıklı bir empati becerisi gerektirir. Empati aşağıdaki tanımlardan hangisidir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Ne söylediğimizden daha önemlisi, nasıl söylediğimizdir” cümlesi iletişimde hangi kavramın önemini vurgulamaktadır.

71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişimin önündeki engellerden biri değildir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi problem çözmek için uygulanan aşamalardan değildir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir takım bilgilerin / sembollerin bir takım hedefler tarafından üretilmesi, geniş insan topluluklarına iletilmesi ve bu insanlar tarafından yorumlanması sürecine ……………………..adı verilir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?

74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi stresi önlemek için yapılması gerekenlerden biri değildir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi mesajın genel özelliklerinden biri değildir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi beden dilinde dikkate alınmaz?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Sen dili karşımızdakini suçlamaya yargılamaya yönelik bir konuşma tarzıdır. Bu konuşma tarzı, davranışa, duyguya ve kişiliğe yöneliktir. Bu nedenle karşımızdaki insanı savunmaya iter.
Aşağıdaki ifadelerden hangisi sen dilinin özelliklerinden biri değildir?

78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Belli bir amacı ve lideri olmadan teşkilatsız, sürekli olmayan ve kendiliğinden oluşan insan yığınlarına ne denir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir spor müsabakasını izlemek amacıyla bir araya gelmiş taraftarların oluşturdukları kalabalık türü aşağıdakilerden hangisidir?

80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylara müdahalesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi cop ile öncelikli vuruş bölgelerinden biri değildir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Göz yaşartıcı gazların insanlar üzerindeki fizyolojik etkileri konusunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ilgiye dayalı kalabalıklardan değildir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Büyük grupları küçük gruplara bölmek, yanlara doğru dağıtmak, grup içerisindeki liderleri ve suçluları yakalamak amacıyla kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?

85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Saldırgan bir grubun etrafını çevirmek ve topluluk içinden alınan şahsın muhafazasında kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?

86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir topluluğu suç sayılacak bir eyleme, harekete itmek için tahrik etmeye ve kışkırtmaya ne denir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde kişi korumada güvenlik halkaları birlikte verilmiştir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, talebine bakılmaksızın koruma altına alınacak şahıslardan değildir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Belirlenen bir hedefe ve amaca ulaşabilmek için önceden belirlenmiş plân, yol, usûl ve yöntemlere ne denir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Koruma görevlisi “Ali” koruduğu insana yönelik bıçaklı saldırı yapılacağı ihbarını alır. Ali kalabalıkta öncelikle neye dikkat etmelidir?

92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Korunan kişinin aracı ile koruma aracı arasındaki mesafe nasıl olmalıdır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki maddelerden hangisi intihar bombacısının özelliklerinden değildir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi seyyar fiziki güvenlik engellerinden değildir?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi kişi koruma hizmetlerinde asansör kullanılırken yapılmamalıdır?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ülke genelinde iç güvenliği sağlamak ve kamu düzenini korumakla yükümlü silahlı birer kuvvet olan genel kolluk aşağıdakilerden hangileridir?

97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması yönünden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında ek önlemler aldırmaya kim yetkilidir?

98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma görevi yapan özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ekipmandan değildir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kontrol sırasında el konulan madde ve cisimler ne yapılır?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Parkta meydana gelen yaralamalı kavga olayında olaya ilk müdahale eden özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.