DOLAR 7,7964
EURO 9,1047
ALTIN 471,95
BIST 10,0104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu

88. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

88. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silah taşıma ve bulundurma ruhsatları hangi kanuna göre düzenlenir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir tabancanın tetiğini çektiğimizde horozu kurup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şarjör tüpü içerisinde bulunan şarjör yayının uç kısmına takılan ve fişeklerin üzerine yerleştirildiği parçaya ne denir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi tabancanın emniyet sistemlerinden değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki silahlardan hangisinde emniyet sistemi yoktur?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisi değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Rayyür nedir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
(9x19)’luk Fişek denildiği zaman ikinci rakam olan 19 kovan boyunu ifade ederken, ilk rakam olan 9 neyi ifade eder?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşleme iğnesi, fişeğin hangi bölümüne darbe yaparak ateşlemeyi başlatır?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmasına engel olan faktörlerden biri değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi gez ve arpacığın birlikte oluşturduğu sisteme verilen isimdir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şarjör yuvası, horoz, çıkarıcı, tetik gibi parçalar aşağıdakilerden hangisi üzerinde bulunur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kovan atma tertibatı nelerden oluşur?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangisi silahın kovanda bıraktığı izlerden değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda Genel Emniyet Kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahın hangi parçasının eksik olması atışa engel teşkil etmez?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun/Yönetmelik kapsamında silah taşıma/bulundurma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir ve kaç yıllığına verilir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
14’lü Browning tabanca hangi özellikli emniyet sistemine sahiptir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sökülmüş silahın takılması işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.