DOLAR 6,8663
EURO 7,7812
ALTIN 400,41
BIST 8,6855
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu

87. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

87. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahımızın tırnağının kırık, aşınmış veya tırnak yayının kırık yahut özelliğini kaybetmiş olması aşağıdaki olası mekanik arızalardan hangisini doğurur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Fişek çekirdeği veya saçma tabir edilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri, barut gazı veya bu neviden patlayıcı ve itici güç ile uzak mesafelere kadar atabilen silahlara ne ad verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlar için taşıma ruhsatı belgesi kaç yıl geçerlidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silah ile nişan alma sırasındaki en önemli nişan elemanı hangisidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi doğru nişan almada aşağıdakilerden hangisine uygun hareket etmelidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Poligonda atış yapan özel güvenlik görevlisinin silahı tutukluk yaptığında öncelikle yapması gereken hareket tarzı ne olmalıdır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdaki şekilde görülen gez ve arpacık ile ilgili nişan hatası ve hedefteki sonucu hangi nişan hattı sebebiyle oluşmuştur?




 
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Gez ve arpacık tabancanın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Atış yapan özel güvenlik görevlisi Dursun, silahının şarjöründeki tüm fişekleri atmasına rağmen silahının sürgüsünün geride kalmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İğnesi kırık olan bir silahla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silahlarda ateşlenen fişek çekirdeği yiv ve setlere uyarak döner. Çekirdeğin namlu içinde bir defa dönmesi için namlu içerisinde ilerlediği mesafeye ……………. denir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ........... derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bazı tabancalarda kabzanın gerisinde bulunan ve üzerine basınç yapılmadığı sürece tetiğin çekilmesini engelleyen emniyet sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonu değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

MP5 makineli tabancalarda emniyet sistemi ve ateş etme ayarları için kabza grubunun sağ yan tarafına işaretlenen harfler aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıda belirtilen kanunlardan hangisi silah ruhsatlarına dayanak teşkil eder?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yiv ve setin çekirdek üzerinde, bıraktığı izlere …...... denir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ne denir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.