DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu

86. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I - Sürgü tam çekilerek bırakılır
II - Silahın namlusu ölü bir noktaya çevrilir
III - Şarjör çıkartılır
IV- Sürgü geriye çekilerek fişek yatağı gözle kontrol edilir, karanlıkta takiben elle de kontrol edilir

Silah sökülürken dikkat edilecek yukarıdaki işlemlerin sıralaması hangi şıkta doğru verilmiştir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahımızın irca yayının kırık veya özelliğini kaybetmiş olması aşağıdaki olası arızalardan hangisini doğurur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Kapsül” silahın hangi unsurları üzerinde bulunur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Silah Temizlik ve Bakım Türlerinden (zamanlarından) değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin poligonda uyması gereken en önemli kuraldır?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel Güvenlik Görevlilerinin kullanmış olduğu tabancalarında kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kimyasal silahların doğru olarak sınıflandırılması aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahlarda çap ölçüsü hangi husus dikkate alınarak ölçülür?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hatve nedir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarda ateşleme sisteminde; hem horoz hem de iğne olan, tetiğin çekilmesiyle tetik manivelası sayesinde kurulu vaziyetten kurtulan horozun iğneye, iğnenin de kapsüle darbe yapması sonucu ateşlemenin gerçekleşmesini sağlayan sisteme ne ad verilir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Temel Atış Tekniklerini bilen bir Özel Güvenlik Görevlisi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel Güvenlik görevlisinin kullanmış olduğu silahının tırnağının kırık olması atış anında nasıl bir sonuç doğurur?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde silahın tanımı tam olarak verilmiştir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangileri ateşli silahlar arasında yer almaz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Etkili mesafe nedir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinde Rayyür’ün doğru tanımı verilmiştir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silah arıza sebeplerindendir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahların özelliklerinden değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İstinat boşluğu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
MP5 Makineli tabanca ile nişan almada aşağı/yukarı (yükseklik) ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
(9x19)’luk Fişek denildiği zaman ikinci rakam olan 19 kovan boyunu ifade ederken, ilk rakam olan 9 neyi ifade eder?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kurma kolu emniyeti hangi silahta vardır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fişeklerde bulunan alev kanalının görevi nedir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahın hangi parçası mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.