DOLAR 6,8676
EURO 7,7844
ALTIN 400,13
BIST 8,6943
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Parçalı Bulutlu

85. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kesici silahlar hangi silah grubu içerisinde yer alır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde ateşli silahın tanımı tam olarak verilmiştir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Gaz tabancaları hangi grup silahlar arasında yer alır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Uzman personel tarafından yapılan ve gerektiğinde parça değişen bakım aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı parçalarından değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almamasının nedenlerinden değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahı sökmeye başlamadan önce yapılması gereken ilk işlemdir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Atışa hazır fişeğin işgal ettiği yere ………, atış için sıra bekleyen fişeklerin işgal ettiği yere de …….. denir.”
Boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tabancaların namlusunda bulunan setlerin çekirdek üzerinde bıraktığı ize ne denir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Çap nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlilerine, görevli oldukları zaman, görev alanlarında silah taşıma yetkisi hangi kanunla verilmiştir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makinalı tabanca modelidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Poligonda atış esnasında uyulması gereken emniyet kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Parmağın tetiğe artan oranda bir kuvvetle baskı yapmasına ne denir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
“Fişek yatağında fişek olup olmadığını tespite yarayan yardımcı emniyet tertibatına ……..denir.”
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilirse doğru olur?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I.Gerdelin yıpranması
II. Şarjör ağzının açılması
III. Gerdelin kırılması
IV. Gerdel yayının yıpranması
V. Gerdel yayının ters takılması
Yukarıdaki maddelerin sonucunda meydana gelen silah arıza yerleri aşağıdakilerden hangisine aittir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I. Silahta fişek olmayabilir
II. İğne yayı kırık olabilir
III. Şarjör tutucu pimi arızalı olabilir
IV. Barut miktarı az olabilir
V.Şarjörde hatalı fişek olabilir
Yukarıdakilerden hangileri silahın dolduruş yapmamasına yol açabilecek nedenlerdendir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silah bulundurma ruhsatı almak için kaç yaşını doldurmuş olmak gerekir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahın iğnesinin kırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şarjör emniyeti hangi silahta vardır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplu tabancalarda tırnak nerededir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.