DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu

84. Özel Güvenlik Silahlı Sınav Soru ve Cevapları

84. Özel Güvenlik Silahlı Sınav Soru ve Cevapları
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetkilerinden değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıda yer alan şıklardan hangisi özel güvenlik görevlisi olmak için alınan sağlık raporunun içeriğinde yer almaz?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ali silahlı olarak özel güvenlik görevlisi olmak istemektedir. Silahlı olarak görev almak için özel güvenlik eğitim kurumlarında en az kaç saat ders almak zorundadır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yabancıların özel güvenlik alanında Türkiye‟de faaliyet gösterebilmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Kanunda belirtilen alarm izleme merkezi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahsız özel güvenlik görevlisi olmak için aranan şartlardan değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin adli aramasına girer?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı Kanuna göre “Geçici ve acil durumlarda özel güvenlik izni” kim tarafından verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan özel güvenlik görevlileri hangi suçu işlemiştir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik şirketleri, koruma ve güvenlik hizmeti verebilmek için faaliyet izni almak zorundadırlar. Bu faaliyet izni nereden alınır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlileri silahlı olarak aşağıdaki yerlerden hangisinde görev yapabilir?

I-Sağlık tesislerinde
II-Kişi koruma
III-Spor müsabakalarında
IV-Para ve değerli eşya nakli
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sınavlarda yeterli başarıyı sağlayamayan adaylar, yeniden özel eğitim kursuna devam etmeksizin bir yıl içinde toplam kaç sınava girebilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yabancı kişilerin Türkiye‟de özel güvenlik şirketi kurabilmesinde aranan temel ilke nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Kanunda belirtilen özel güvenlikle ilgili kararları almak üzere valinin görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlığında toplanan özel güvenlik komisyonunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Göreve başlayan ve görevden ayrılan özel güvenlik görevlileri kaç gün içinde valiliğe bildirilir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Koruma ve güvenlik hizmetinin yerine getirileceği alanı belirlemek ve zorunlu hallerde görev alanını genişletmek kimin görevidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İl sınırları içerisinde bulunan genel ve özel kolluk ile özel güvenlik görevlilerinin amiri kimdir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ceza sorumluluğunu ortadan kaldırır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ÖGG‟nin haklarından değildir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı Kanunun 12‟nci maddesinde düzenlenen “özel güvenlik kimlik kartı” ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suç işledikten sonra özel güvenlik görevlilerince yakalanan şüpheli ile emanete alınan eşya, kime nasıl teslim edilir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ana giriş kontrol noktasında, aşağıdaki personelden hangisinin görevlendirilmesi gerekli değildir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yerine getirilen görevin önemi ile bulunulan yerin yüksek tehdit ve suç riski taşıması durumunda hangi nokta kurulur?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tren garı gişesinde unutulan telefonun alınarak korunaklı bir yerde tutması için ÖGG Alper ile ġahin‟in hangi tutanağı tutması gerekir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Otogarda çocuğunu kaybeden ailenin çocuğunu bularak aileye teslim eden ÖGG Sedat hangi görevini yerine getirmiştir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi zor kullanmanın meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilmesi şartlarından biri değildir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Görevli olduğu bölgede yağma (gasp) suçunu işleyen şüpheliyi yakalayan ÖGG Osman hangi görevini yerine getirmiştir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi fabrikada görevli ÖGG Ayşe ile Pınar‟ın yaya devriye görevini yaparken dikkat etmeleri gereken davranışlardan biri değildir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bomba şüphesi taşıyan paket olayında hangisini yapmak yanlıştır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlisinin 8 saatlik nokta görevi sonunda makul bir süre beklemesine rağmen nöbeti devralacak görevlinin gelmemesi halinde yapması gereken doğru davranış biçimi hangisidir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Noktada görevli özel güvenlik görevlilerinin, devir ve tesliminde hangi yöntem kullanılmalıdır?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlileri görev alanlarında meydana gelen hırsızlık olayına müdahale etmiş ve genel kolluğa haber vermişlerdir. Hangi tutanağı tanzim etmeleri gerekir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangisi devriyenin yardım görevlerindendir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Müze ve ören yerlerini korumakla görevlendirilen özel güvenlik görevlisinin temel güvenlik görevlerinin yanı sıra özellikle dikkat etmesi gereken önleyici görevi hangisidir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Spor müsabakaları görevlerinde özel güvenlik görevlisinin kaçınması gereken davranış biçimi hangisidir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangi durumda özel güvenlik görevlileri korumakla görevli oldukları konut sitesinin bir dairesine giremezler?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde yapılmaması gereken davranışlardandır?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I-Tutanak düzenlenir.
II-Olay yeri çepeçevre koruma altına alınır. İlk yardım yapılır ve tıbbi yardım talep edilir.
III-Sıralı amirlere ve kolluk kuvvetlerine haber verilir ve personel takviyesi istenir.
IV-şüpheli şahıs yakalanıp silahla birlikte muhafaza altına alınır.

Özel güvenlik görevlilerinin sorumlu oldukları alan içerisinde meydana gelen bir silahla yaralama olayında suçüstü hali mevcut ise yapılması gereken iş ve işlemlerin doğru sıralaması nasıl olmalıdır?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi devriye görevlisinin görev teçhizatı değildir?

 
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Güvenlik yapılanmasında aşağıdakilerden hangisi iç halkada bulunur?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Radyasyondan temel korunma yöntemleri üç ana unsur ile değerlendirilir. Bunlar nelerdir?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
X ışınının bazı cisimlerden az bazı cisimlerden geçmemesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
CCTV sisteminde quad cihazı ne işe yarar?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kurum ve işletmelerde güvenlik sistemlerinden birinin kullanılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olamaz?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Burun kanamasında ilk yardımda ne yapılır?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Şokta hangisi görülür?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir travma sonucu deri ya da mukozanın bütünlüğünün bozulmasına ne denir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bilinç bozukluğu durumunda ilk yardımla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi Murat, kaza yerinde „Bak-Dinle-Hisset‟ yöntemiyle yaralıyı değerlendirmiştir. Buradaki „Bak‟ ne anlama gelmektedir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kısa mesafede süratli taşıma teknikleri ile ilgili hangi şık yanlıştır?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sağlıklı yetişkin bir insanda dakikadaki nabız sayısı hangi aralıktadır?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Rentek manevrası nedir?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Nefes alamayan, elleriyle boğazını tutan, acı çeken ve rengi moraran hastanın solunum yolunda tam tıkanma var demektir. Özel güvenlik görevlisi Zehra böyle biriyle karşılaştığında ne yapmalıdır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Omurga hasarı olduğundan şüphelenilen bir yaralının taşınması gerektiğinde nasıl davranılmalıdır?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Isı, oksijen ve ….…………, belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona yanma denir. Tanıma göre noktalı alana hangisi gelmelidir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Paratoner sistemler aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangın, deprem, sel vb. afet ve acil durumlarda acil durum ekipleri kurulmalıdır. Aşağıdakilerden hangisi acil durum ekiplerinden değildir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Doğalgaz kaçaklarında kapalı ortama dolan gaz nerede birikim yapar?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yanma olayının önemli bir bileşeni olan ısının ortama yayılması aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri ile olur?

I. Kondüksiyon (iletim)
II. Konveksiyon (taşınım)
III. Radyasyon (ışınım)
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanıcı maddenin yetersiz oksijen nedeniyle, yeteri miktarda ısı, buhar veya gaz üretemediği durumlarda meydana gelen yanma şekli aşağıdakilerden hangisidir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürme sistemlerindendir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Havada (yaklaşık) yüzde kaç oranında oksijen bulunur?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Esrar maddesi için aşağıdakilerden hangisi yanlış değildir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılmakta olan yapıştırıcılar, tiner, benzin vb maddeler, madde bağımlıları tarafından solunum yoluyla alındığında alkol sarhoşluğuna benzer bir etki meydana getirmektedirler. Yukarıda tanımı verilen uyuşturucu madde grubu aşağıdakilerden hangisidir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir özel güvenlik görevlisi sözlü iletişime geçmeden önce nelere dikkat etmelidir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Telefonla iletişimde kendisini özel güvenlik görevlisine tanıtarak istekte bulunan kişiye iletişim biliminde ne ad verilir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İletişimin önündeki en büyük engellerden birisi de gürültüdür. Gürültünün somut ve soyut olarak farklı türleri bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi gürültü türlerinden değildir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
I-Çift anlamlı olabilir
II-Kesin bir anlamı olmayabilir III-Sözcüklerden daha az etkilidir
IV-Konuşma ve yazı diline göre daha evrenseldir.

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri sözsüz iletişimin özelliklerinden değildir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Söylemediklerimiz söylediklerimizden daha etkilidir.” sözü ile vurgulanmak istenen iletişim öğesi aşağıdakilerden hangisidir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kişiler arası iletişime etki eden unsurlardan biri değildir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir özel güvenlik görevlisi ile görüştüğü kişi arasındaki iletişim mesafesi aşağıdaki ölçülerden hangisidir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin bir öğesi değildir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hızlı konuşmanın iletişim süreçlerindeki en önemli sakıncası aşağıdakilerden hangisidir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Empati neden gereklidir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Önyargı iletişim sürecini nasıl etkiler?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinin stresle mücadele etmeye katkısı vardır?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İnsanların ve hayvanların gözlenebilen veya herhangi bir yolla ölçülebilen hareketlerine ne denir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aynı amaç ve hedef doğrultusunda bir araya gelen, eylem birliği içinde olan insanların oluşturduğu küme aşağıdakilerden hangisidir?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kama düzeni için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi toplu birliğin gözaltı işlemi yapmak için kullandığı doğru tekniktir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kalabalığın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kanunsuz bir toplantı ya da gösteri yürüyüşünde kalabalıktakilere hakim olan psikolojik özelliklerden değildir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi organize olmayan pasif kalabalıklardır?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Bir örgüte girerek veya bir mitinge bir gösteriye sızarak örgüt üyelerini veya gösteriye katılanları suç sayılan bir eyleme, davranışa iten kişiye” ne denir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi toplantı gösteri yürüyüşleri kanununun istisnasıdır?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yakın koruma hizmetlerinde görev alan öncü istihbarat çalışması yapacak özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki özelliklerden hangisinin bulunmasına ihtiyaç yoktur?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Boğma (Boğum) noktası tabirini en iyi tarif eden madde aşağıdakilerden hangisidir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir kişi ile yapılan koruma düzenine ne denir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi “Temel Koruma Prensiplerinden” biri olamaz?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Terörist faaliyetler düşünüldüğünde aşağıdaki hangi ifade doğru değildir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki maddelerden hangisi önemli kişiyi (VIP) korumanın yöntemlerinden biri değildir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi suikastın safhalarından değildir?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Korunan önemli kişi (VIP), gideceği yere araçla intikal etmesi halinde bineceği aracın hangi kısmında oturmalıdır?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisinin görevli olduğu yerlerde bir suç işlenmesi halinde aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Genel kolluk suç şüphesi altında bulunan özel güvenlik görevlisine nasıl müdahale edebilir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Genel kolluk, yasalar gereği bütün ülke genelinde görevli ve yetkilidir. Özel güvenlik görevlileri yetkilerini nerede kullanabilirler?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi hem genel kolluk hem de özel güvenlik görevlileri tarafından kullanılabilen yetkilerdendir?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir tabancanın tetiğini çektiğimizde horozu kurup düşüyorsa bu nasıl bir sisteme sahiptir?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ağır ateşli silahlar birkaç kişinin yardımıyla veya başka vasıtaların yardımıyla kullanılabilen ve tahrip gücü yüksek olan silahlardır. Aşağıdakilerden hangisi ağır ateşli silah değildir?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki silahlardan hangisinde emniyet sistemi yoktur?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi tabancanın emniyet sistemlerinden değildir?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateş almasına engel değildir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda iğnenin darbesi ile fişeğin ateşlenen parçası hangisidir?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi şarjörü oluşturan parçalar arasında yer almaz?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda namlu içerisindeki çıkıntılara ne ad verilir?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğinin atış mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi hareketli namluda bulunan parçalardan biri değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silahın dolduruş yapmasına engel olan faktörlerden biri değildir?
115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tabancalarda tırnağın kırık veya tırnak yayının deforme olmasından kaynaklanan tutukluk sonucu aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silah bakım ve temizliği türlerinden değildir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Silahı emniyetli olarak nasıl kullanacağını öğrenmedikçe hiç kimse silah kullanmamalıdır” bu bağlamda genel emniyet kuralları açısından aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sökülmüş silahın takılma işleminde takip edilecek yol aşağıdakilerden hangisidir?
119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun‟un ilgili maddesindeki “Silah bulundurma ve taşıma yetkisi” belirlemede usul nedir?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
MP-5 makineli tabanca da atış anında elimizin yanmasını önleyen parça hangisidir?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kuru tetik çalışmasından önce dikkat etmemiz gereken husus aşağıdakilerden hangisidir?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hatve nedir?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görevlerde kullanılan demirbaş silahların devir teslimlerinde silahta herhangi bir anormallik (çatlak, kırık vb.) var ise ne yapılır?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ülkemizde silahlarla ilgili genel düzenlemeler, ateşli ve ateşsiz silahların taşınması ve bulundurulması hangi kanuna göre yapılmaktadır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.