DOLAR 7,8332
EURO 9,1476
ALTIN 474,25
BIST 10,0802
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Gök Gürültülü

79. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu kabul yılı ve sayısı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Teorik eğitim, pratik eğitim ve silah eğitiminden oluşan özel güvenlik temel eğitiminde silah eğitimi kaç saat yapılır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik komiyonu üyeleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma ve güvenlikten sorumlu personelin azami olarak bulundurabileceği ya da taşıyabileceği silah ve teçhizatın miktarını ve niteliğini, gereken durumlarda diğer fiziki ve aletli güvenlik tedbirlerini hangi yetkili organ belirler?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
ÖGG hangi durumlarda silahlı görev yapabilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlileri yakaladıkları kişiyi ya da suç eşyasını tutanak tutarak hangi makama teslim etmek zorundadırlar?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Firmaların çalışma izni alabilmeleri için şirket hisseleri nama yazılı olmalıdır ve faaliyet alanları münhasıran koruma ve güvenlik hizmeti içermelidir. Özel güvenlik firmaları, açtıkları şubeleri 1 ay içinde bakanlığa ve valiliğe yazılı beyanla bildirmelidirler. Devrettikleri hisseleri ise 1 ay içinde bakanlığa bildirmelidirler. Firmalara faaliyet izni vermekle yetkili makam hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yöneticiler yalnızca bir faaliyet izin belgesi ile yönetici unvanını almaya hak kazanırlar. Özel güvenlik birimlerinin ya da özel güvenlik firmalarının şubelerinde ya da 15 kişi ve üstü özel güvenlik görevlisi çalıştıran yerlerde en az bir güvenlik amiri çalışmak zorundadır. Özel güvenlik amirinde aşağıdaki şartlardan hangisi bulunmak zorunda değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangi kurum alarm izleme merkezi kurmak ve işletmek için yeterlilik belgesi vermeye yetkilidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ÖGG'lerin tabi olduğu yasaklar içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İşverenler, göreve yeni başlayan özel güvenlik görevlilerini kaç gün içinde nereye bildirmek zorundadırlar?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yönetici ya da ÖGG olmak için gereken şartları taşımadığı sonradan anlaşılan ya da bu şartları sonradan kaybeden kişiler için hangi yaptırım uygulanır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
ÖGG kimlik kartları hangi makam tarafından verilmektedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT'ten emekli olanlar ve minimum 5 yıl boyunca bu görevi yapıp da kendi istekleriyle işi bırakanlar ÖGG olmak için kaç saat temel eğitim almalıdırlar?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
"ÖGG'ye karşı görev sırasında ve görevleri nedeniyle işlenen suçlar ....... karşı işlenmiş olur."
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
ÖGG'nin yetkileri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kamu güvenliğini sağlamak için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nda yer alan yetkiler kullanılırken, ÖGG kimden emir alır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Adli aramaya karar verme yetkisi kime aittir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı kanundaki 21. maddede özel güvenlik görevlileri üçüncü şahıslara verdikleri zararları karşılamak için, özel hukuk gerçek kişilerine ve özel güvenlik firmalarına hangi zorunluluğu getirmiştir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ÖGG olarak çalışan Ahmet, havalimanı girişinde X-Ray cihazından sorumludur. ÖGG Ahmet hangi kanundan aldığı yetkiyle bu görevi yapmaktadır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kontrol noktalarındaki güvenlik tedbirleri gerekli görüldüğü takdirde 3 aşamada yapılır. Bu güvenlik tedbirlerinin üçüncü aşama kontrolü aşağıdakilerden hangisidir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kontrol noktalarındaki eşya kontrollerinde hangisi yapılamaz?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Nokta görevlileri görev yerindeyken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmek zorunda değildir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Nokta hizmeti amaçları içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Suç işlenmeden önce engellemek, işlendikten sonra olaya müdahale etmek, genel güvenliği sağlamak ve vatandaşlara yardımcı olmak için görev bölgesinde dolaşan görevlilere ne ad verilir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye yöntemleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Devriyenin önleyici görevleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ceza Muhakemesi Kanunu 90. maddede yakalama hali, devriyenin hangi görevidir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye çeşitleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriyenin adli görevleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, ÖGG hangi yetkilere sahip değildir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Devriye görevlilerinde aşağıdaki araç ve gereçlerden hangisinin bulunması gerekli değildir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı kanuna göre aşağıdaki seçeneklerden hangisi özel güvenlik hizmetlerinin içeriğini ifade eder?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tutanak bölümleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlileri görev alanı içindeyken hangisine dikkat etmeleri gerekmez?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Araçlarda ya da mekanlarda suçluyu ve suç işlemeye çalışanları tespit etmek için, suça ait izleri ve delilleri bulmak için, suç işlenirken kullanılan eşyaları ve aletleri bulmak amacıyla kişilerin üstlerinde araştırma ve kontrol yapma işlemi hangisidir?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi önleme amacıyla yapılan aramalardan değildir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanma içinde güç kullanma aşamaları hangi seçenekte doğrudur?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisinin düzenlediği tutanağı şüpheli kişi imzalamazsa hangisi yapılmalıdır?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi delilleri toplama yetkisi ve görevine sahiptir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kamera sistemindeki pan-tilt motorla ilgili hangisi doğrudur?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kartlı geçiş sistemi hangi amaçlarla kullanılamaz?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Elektronik güvenlik sistemleri içinde aşağıdakilerden hangisi olamaz?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Metal detektörler hakkında aşağıdaki seçeneklerden hangisi veya hangileri söylenebilir?

I. Elektromanyetik dalgalar gönderirler ve metalden geri yansıyan dalgayı algılarlar. Böylece metal cisimler tespit edilebilir.
II. Metal bir cisim ile karşılaştıkları zaman sesli ya da ışıklı uyarı sinyali yayarlar.
III. Şahıslar üstündeki plastikten üretilen ateşli silahları güvenli bir şekilde ararlar.
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kapalı devre televizyon sistemi (CCTV) unsurları içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Temel Yaşam Desteği hakkında hangi seçenek doğru değildir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Mutfakta çalışırken elinizi kesip kanatırsanız aşağıdakilerden hangisi doğru olur?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kanamayı durdurmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Atardamar kanamasında neden çok fazla kan kaybedilir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yaralanmalar hakkında hangi seçenek doğru değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Güvenliği sağlanan bir okulda kolunun üstüne düşen bir öğrenciye hangi uygulama yapılamaz?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bilinç bozuklukları hakkında hangisi doğru değildir?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi itfaiyenin görevleri arasında yer almaz?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi yangın nedeniyle ortaya çıkan tehlikelerden biri değildir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
LPG ve doğalgaz yangınları hangi yangın sınıfı içindedirler?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi paratoner sistemlerin yangın çıkarmasına engel olmayı amaçlamaktadır?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yangın sırasında itfaiye ekipleri olay yerine varıncaya kadar, hangi koruma ekibi yanıcı maddenin cinsine göre uygun söndürme maddesini kullanıp ilk müdahaleyi yapar, yangını söndürür ya da yangının genişlemesini önler?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sel anında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Can kaybına yol açan ve yangınlarda karşılaşılan yanma ürünü gaz aşağıdakilerden hangisidir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toprağı aşınmalara karşı koruyan bitki örtüsünün tahrip olması sonucunda, toprağın su ve rüzgar etkisi nedeniyle aşınması ve taşınması nedir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Çok fazla madde kullanıldıktan sonra, madde bırakılınca fiziksel ve ruhsal sorunlar ortaya çıkar. Bu durumun adı nedir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Uyuşturucu maddelerin kategorilendirilmesi sırasında aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
"Şahısların bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde duygu, düşünce ve bilgilerini ifade ettikleri, bunları anlamaya ve yorumlamaya çalıştıkları zamana .......... denmektedir."

Yukarıda boş bırakılan yere hangi ifade gelebilir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
"Kişinin duygularına, düşüncelerine, yaklaşımlarına aynen sahip olmak, benimsemek ...... olarak adlandırılır."
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim hangi kişisel özelliklerden etkilenmez?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
"Belli bir amaç için çıkılan yolda kişiyi harekete geçiren, harekete geçtikten sonra amaca ulaşana kadar aynı heyecanı duymaya ........... adı verilir."

Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelebilir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hangi iletişim tekniği bir kişinin düşünmesi, duygulanması ve ihtiyaçlarının farkına varmasıdır?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İletişimin temel becerileri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Problem çözmek için aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
"Karşılaşılan engeller ve zorlanmalar sonucunda gerginlik hissetme ve huzursuz olma haline ........ denir"

Boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Stres kaynakları aşağıdakilerden hangisi/hangileridir?

I) Rol belirsizliği
II) Rol çatışması
III) Engelleme
IV) Çalışma koşulları
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İletişim sırasında bir mesajın iletilmesi için bazı kanallara ihtiyaç vardır. Bu kanallar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

I) Söz
II) Ses
III) Beden Dili
IV) Gürültü
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Beden dilinde hangi seçenek dikkate alınmamaktadır?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bireysel iletişim sırasında farklı cümlelerle mesaj verenin mesajını yansıtmak hangi isimle adlandırılır?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Amaçsız ve lidersiz olarak, teşkilatlanmadan, devamsız ve kendiliğinden ortaya çıkan insan yığınlarının ismi nedir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir spor karşılaşmasını seyretmek için biraraya gelen taraftarların oluşturdukları kalabalığa ne denir?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Göz yaşartıcı gaza maruz kalan biri hangisi yapmamalıdır?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Copun öncelikli vuruş bölgeleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Göz yaşartıcı gazlar insanlarda aşağıdaki fizyolojik etkilerden hangisine neden olmaz?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Organize olmamış kalabalık türleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Farklı amaç ve düşüncelerle toplanan kişilerin toplumsal yapı içinde duygu, düşünce ve davranışlarını; kişilerin toplumdan etkilenmeleri sonucu hareketlerindeki değişmeleri inceleyen bilim dalı hangisidir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Saldırgan bir kalabalığın etrafını çevirmek ve bu kalabalığın içinden alınan kişiyi korumak için aşağıdaki düzenlerden hangisi kullanılır?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kimyasal, biyolojik ve radyoaktif maddelerden korunmak amacıyla gözleri ve yüzü örtmeye yarana malzeme hangisidir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kampüs içinde izinsiz stand açan bir grup için ÖGG'nin ilk olarak hangisini yapması doğru olmaz?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kişileri korurken kullanılan güvenlik halkaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Belediye Başkanı'nın 24 saat esasına göre güvenliğini sağlamak hangi faaliyetin ismidir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yakın koruma hizmeti yapılırken standart yürüyüş düzenleri kullanılır. Bu yürüyüşler içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Koruma görevlisi olarak çalışan Ahmet, koruduğu kişinin bıçaklı saldırıya uğrayacağını öğrenir. Ahmet, kalabalıktaki kişilerin ilk olarak neresine bakmalıdır?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Korunan kişilere en az saldırı nerede yapılmaktadır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İntihar bombacısı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Seyyar fiziki güvenlik engelleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kişi koruma hizmetinde asansör kullanımında aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ülkedeki güvenliği sağlamak ve kamu düzenini korumakla görevli silahlı kuvvetlerden biri olan genel kolluk görevlileri hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir alışveriş merkezinde ÖGG olarak çalışan Hasan, hırsızlık yapan birini suçüstü yakalarsa ne yapmamalıdır?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yakın koruma görevi yapan ÖGG'ler aşağıdaki ekipmanlardan hangisini kullanmaz?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kontrollerde el konulan madde ve cisimlere ne yapılmaktadır?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Parkta olan yaralamalı kavgada olaya ilk müdahale eden ÖGG hangi hareketi yapamaz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.