DOLAR 7,0609
EURO 8,4128
ALTIN 462,91
BIST 9,2979
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu

78. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik komisyonu hakkında aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ÖGG'nin yetki ve sorumlulukları içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Genel kolluk görevlilerinin kişilerin özgürlüklerini hakim kararı olmadan geçici olarak sınırlandırmasına ne denmektedir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı yasada özel güvenlik eğitimi kimler tarafından verilmektedir? I İçişleri Bakanlığı II Özel güvenlik eğitim kurumları III Üniversiteler IV Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel okullar V Özel Hocalar
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Temel yasalarla ilgili olarak hangi sıralama büyükten küçüğe olarak doğrudur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı kanuna göre görevli özel güvenlik personeli ne zaman ve nerede yetkilerini kullanabilir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri doğal afetlerde ve imdat istendiğinde, görev alanı içindeki işyerlerine ya da konutlara nasıl giriş yapabilir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 Sayılı Kanunun 21. maddesinde özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararları tazmin etmek için özel hukuk tüzel kişilerine ve özel güvenlik firmalarına hangi yükümlülük getirilmiştir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ÖGG kimlik kartları ile ilgili hangisi doğru değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 sayılı kanunun 7. maddesine göre özel güvenlik görevlilerinin yetkileri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hazırlık soruşturmasında tutanağın bir anlam taşıması için tutanağı en az kaç resmi görevli imzalamalıdır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 Sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlileri valilik tarafından kaç yıl çalışma iznine sahiptir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde özel kolluk yoktur?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri yakalama işleminden sonra aşağıdakilerden hangisini yapamazlar?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahlı özel güvenlik görevlilerinin eğitim düzeyi en az ne olmalıdır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I. Fiziksel kuvvet
II. Maddi güç
III. Silah kullanılması
Yukarıda sayılan zor kullanma türleri hangi sırayla kullanılmalıdır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
"Şirketler özel güvenlik alanında faaliyet gösterebilmek için ....... izin almalıdırlar" cümlesinde noktalı yere hangisi gelir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel Güvenlik Komisyonunun başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Konser, toplantı, sahne gösterileri ve spor karşılaşmaları gibi etkinliklerin düzenlendiği yerlerde suç unsuru olmaksızın yapılan aramanın ismi nedir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Eşkal tarifinde aşağıdakilerden hangisi belirtilmez?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Kanun'a göre ÖGG yetkilerini hangi zamanlarda ve hangi sınırlar içinde kullanabilir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye yöntemleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Parmak izinin özellikleri arasında hangisi yoktur?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
ÖGG Kenan ile Fatih hangi tutanakları tanzim edemezler?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hiçbir iletişim aracı olmadığında personelin birbirlerini gördüğü ortamlarda önceden belirledikleri yöntemlerle anlaşmalarına ne denir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hangi durumlarda kelepçe takılması uygun değildir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Adli arama için hangi örnek verilebilir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bankada çalışan özel güvenlik görevlisi Ahmet, hangi davranışı yapmamalıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Cop kullanımı ile ilgili hangisi yanlıştır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Zor kullanmayla ilgili hangisi doğru değildir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Telsiz konuşmalarında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmesi gerekmez?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunun ilgili maddesinde geçen ‘‘Görev alanı’’ belirlemekle yetkili kurum hangisidir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri hangi şartlarda korudukları konut sitenin bir dairesine giremezler?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olay yerinde delil toplama görevinden kim sorumludur?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Nokta görevi yapan özel güvenlik görevlisi, görev bitiminde nöbeti devralacak görevli gelmediğinde hangisi yapması doğru olur?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Önlem araması hangisinde yapılamaz?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Olay bölgesine ilk intikal eden ekibin görevleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Olay bölgesindeki izleri ve delilleri korumak için hangisinin yapılması doğru değildir?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Devriye öncesi hazırlıklar içinde, devriyenin dış görünüşünü ve görev sırasında taşıyacağı araç ve gereçleri kontrol ettikten sonra kullanıma hazır hale getirmesi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ana giriş kontrol noktasında hangi personel görevli olmak zorunda değildir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Radyasyon kaynaklarıyla çalışan kişilerin maruz kaldığı radyasyon miktarını ölçmeye yarayan cihaz hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Nefes yolu tam tıkanan bir kişide hangi olay gerçekleşmez?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
X-Ray cihazlarının giriş ve çıkış kısımlarında kullanılan kurşun alaşımlı plastik (vinil) perdelerin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Biometrik geçiş sistemlerinden biri hangi seçenekte doğru olarak verilmemiştir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kapı tipi metal dedektörler hangi seçenekte alarm vermemektedir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Havalimanı girişinde ÖGG olan Erhan, görevli olduğu sırada yolculardan birinin kapı tipi metal dedektörlerde alarm ötmesine neden olduğuna tanık olur. Bu durumda Erhan ne yapmalıdır?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Araç çarpan biriye müdahalede bulunurken ilkyardım temel uygulamaları bakımından hangisinin yapılması doğru olmaz?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Temel Yaşam Desteği'nin amaçlarından biri hangi seçenekte yoktur?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kanama kontrolü hakkında hangi bilgi doğru değildir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Atardamar kanamasında neden fazla kan kaybedilir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Koluna kaynar su dökülen birine yapılması gereken ilkyardım uygulaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Görev bölgenizde bir kişi herhangi bir nedenle bayılırsa öncelikle ne yapmanız gerekir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sara nöbeti geçiren ya da başka bir sebeple kriz geçiren bir kişiye ilk olarak hangi ilkyardım uygulaması yapılmalıdır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yüksekten düşüp kafatası ya da omurga yaralanması geçiren birine hangi ilkyardım uygulaması yapılamaz?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İlk yardımın anlamı hangisidir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yangın önleyici tedbirler içinde hangisi yer almaz?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Deniz altında veya yakınlarındaki fay hattında meydana gelen şiddetli deprem sebebiyle veya kayma nedeniyle meydana gelen bir sarsıntının etkisiyle oluşan sismik okyanus akıntısına ne ad verilir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki seçeneklerin hangisi patlama, parlama, zehirlenme, çökme, elektrik çarpması, yanma, yüksekten düşme ya da boğulma gibi kavramları ifade etmek için kullanılır?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
LPG ve doğalgaz kaçaklarında hangisi yapılmamalıdır?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Elektrik akımının olduğu yerlerde hangisi yapılmaz?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İtfaiyenin görevleri içinde hangisi yoktur?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sıvı (akaryakıt) yangınlarında en çok kullanılan (öncelikli) söndürücü madde hangi seçenekte doğru verilmiştir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlileri, korudukları tesiste yangın çıkarsa ilk olarak hangisini yapmalıdırlar?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Uyuşturucu veya uyarıcı maddeler doğrudan hangi organımıza etki ederler?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hangi bitkiden morfin yapılır?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Stres kaynakları içinde hangisi yoktur?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Duygu, düşünce ve bilgiyi her türlü şekilde başkalarıyla paylaşmaya verilen isim nedir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Beden dilinde dikkate alınmayan aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim temel becerileri arasında hangisi vardır?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişimin temel özelliklerinden biri hangisi değildir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Suikastin temel nedenleri içinde aşağıdaki seçeneklerden hangisi yer almaz?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Problem çözme teknikleri içinde hangisi yer almaz?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Günlük hayatta engeller ve zorlamalar karşısında hissedilen ruhsat gerginlik ve huzursuzluk halinin adı nedir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kişinin kendini karşıdaki kişinin yerine koymaya, onun duygularını, düşüncelerini anlamaya çalışmasına ve bunu karşıdaki kişiye iletmeye ne denir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bireysel iletişimde mesaj veren kişi, mesajı anladıığını ifade etmek için değişik cümlelerle söylenen şeyi yansıtır. Bunun ismi nedir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Düşünmek, duygulanmak ve ihtiyaçların farkına varmak, hangi iletişim tekniğidir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İletişim engelleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Düşünce, duygu ya da bilginin kaynak tarafından kodlanmış (hazırlanmış) biçimine ne denir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Göz yaşartıcı gaz aşağıdakilerden hangisine neden olmaz?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kalabalık olarak tanımlanamayacak seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplumsal olayları başlatma yöntemleri içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Güvenlik görevlileri toplumsal olaylara müdahale ederken hangisine uymak zorunda değildirler?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Grupların özellikleri içinde hangisi yer almaz?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Olayların içinde anlık kararları verebilen, toplulukta statüye kavuşmak için öne çıkarak eylemin başlamasını sağlayan ve eylemi devam ettiren kişilere ne denir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kişilerin bir topluma ait olarak geliştirdikleri dil, teknoloji, inanç, örf, adet, gelenek ve görenek, sanat ve ahlak gibi değerlerin oluşturduğu ve nesilden nesile aktarılan toplumsal kurallara ne denir?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kama düzeni amaçları içinde hangisi yoktur?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kişiler biyolojik birer varlık olmaktan çıkıp, içinde yer aldıkları toplumun duygu, düşünce ve inanç normları gibi özellikleri kabul ettiklerinde ve benimsediklerinde sosyal bir varlık haline gelirler. Bu durumun adı nedir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplumsal olaylar sırasında hiçbir eyleme karışmayan fakat topluluğun hareketlerini devamlı takip eden kişilere ne denir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangi seçenekteki ifade yakın koruma görevinin 4 aşamasından biri olamaz?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yakın koruma yapan öncü istihbarat görevlileri hangisini yapmak zorunda değildirler?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
"Koruma biçimleri, korunan şahsın .............. göre belirlenir." cümlesinde boşluğa ne gelmelidir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yaya koruma ve organizasyonlarında hangi hususa dikkat edilmesi gerekmez?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Talep etmeleri durumunda korumaya alınacak kişiler hangi seçenekte yoktur?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kişi koruma sırasında suikastın safhaları içinde hangisi yer almaz?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Konvoy boyunu ve oluşumu belirlerken hangisine bakılmaz?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bombalı bir saldırı sırasında hangisinin yapılması gerekmez?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir özel güvenlik görevlisi terk edilmiş ya da bulunmuş eşyaya karşı ne tür yetkilere sahiptir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Genel kolluk görevlileri ile özel güvenlik görevlileri aşağıdaki faaliyetlerden hangisinde birlikte görev alamazlar?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisinin görev alanı içinde işlenen bir suça ait delilleri muhafaza etmesi, hangi görevine aittir?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı kanunda özel güvenlik görevlileri genel kolluk görevlilerine yardım etmelidirler. Buna göre bir ÖGG hangini yapmaya yetkilidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.