DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu

78. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Boş kovanın dışarı atılmama sebebi nedir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şarjör parçalarından biri hangisi değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahtaki hangi parça, mermi çekirdeğinin hızlanmasını, dönmesini ve yön bularak hedefe ulaşmasını sağlar?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silah bilgisi içinde ilk hız ne demektir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahta rampa nerededir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tabancanın hangi parçası barut gazının basıncı nedeniyle geriye giden sürgünün yeniden yerine gelmesini sağlar?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Nişan hattında bulunmayan şey aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahı sökerken hangisine dikkat edilmesi gerekmez?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Poligonda uyulması gereken güvenlik önlemleri içinde hangisi yoktur?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi namluda yer almaz?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Fişek yatağı ne anlama gelir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahta aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahların namlularının içindeki girintilerin ismi nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahlar sınıflandırılırken hangisi olmaz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silah temizlerken kullanılan, uç kısmına bez ya da fırça takılan, metalden ya da plastikten üretilen çubuğun adı nedir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İyi bir atıcı aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hatve ne anlama gelir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangi seçenekteki ifade atışa etki eden bireysel faktörlerden biri değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki parçaların hangisinin üzerinde şarjör yuvası, horoz, çıkarıcı ve tetik gibi parçalar yer alır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Rayyür ne anlama gelir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silah taşıma ruhsatı, kaç yıl için geçerli olmaktadır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Horozu kurmak dışında horozu düşürme görevi de olan ateşli silahların nasıl oldukları söylenebilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarda iğneye baskı yapmak suretiyle fişeği hangi parça ateşlemektedir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahla yapılan kazaların bireysel sebepleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kısa namlulu silahlarda aşağıdakilerden hangisi olmaz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.