DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu

77. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi icra yayının görevidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi atışa etki eden bireysel faktörlerden değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Göz, gezin üst kenar orta noktası, arpacığın silme tepe noktasından hedefe doğru olan hatta ........... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki şıklardan hangisinde İlk Hız doğru tanımlanmıştır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişeği ya da boş kovanı, fişek yatağından çıkartmaya yarayan sisteme ne ad verilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi Atış Poligonunda bulunması gereken hatlardan değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahın temizliğine başlamadan önce, yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Kısa Namlulu Silahların parçalarından değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşleme sonrası mermi çekirdeğine yön ve istikamet veren parçaya ne ad verilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahlarda bulunan tırnağın görevi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak tarif edilmiştir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerinden değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Doğru nişan alma aşağıdakilerden hangisidir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplu bir tabanca ile ateş edilmek istenildiğinde, tetiğe basınca horoz nereye vurarak fişeği patlatır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda çekirdeğin gidebileceği en uzak mesafeye ne denir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahlarla yapılan kazaların en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silah taşıma ruhsatı bulunan kişi silahlı olarak aşağıdakilerden hangisine giremez?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silah ile atış yapılırken aşağıdakilerden hangisi yoksa isabetli bir atış yapılamaz?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hangisi sürgü tutucu pimin görevlerindendir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Atış yapılan tabancanın sürgüsünün geride kalması aşağıdakilerin hangisinin neticesinde olur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.