DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu

75. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki olayların gerçekleşmesi durumunda işçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı doğmaktadır. Hangi şıktaki sebebin diğerlerinden farklı olduğu söylenebilir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik şirketleri ve özel güvenlik görevlilerinin silah bulundurma ve taşıma yetkisiyle ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi doğrudur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görevi esnasında bir suçla karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapamaz?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlisi kimlik kartıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Yunus, görevli bulunduğu alışveriş merkezine giriş yapan şahısların araçlarının bagajlarını kontrol etmek için açtığı esnada bir aracın bagaj kapağının camının kırılmasına sebebiyet vermiştir. Bu zararın tazmini amacıyla alışveriş merkezindeki özel güvenlik hizmetlerini yürüten firmaya getirilen yükümlülük aşağıdakilerden hangisidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Havalimanında görev yapan özel güvenlik görevlisi Vefa’ya buluntu bir cep telefonu teslim edilmiştir. Cep telefonu sahibinin ilgili birime müracaatı sonucunda yapılan araştırmada bahse konu telefonun özel güvenlik görevlisi Vefa tarafından bir arkadaşına hediye edildiği tespit edilmiştir. Yukarıda anlatılan olayda özel güvenlik görevlisinin hangi suçu işlediği söylenebilir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlilerinin aşağıda sayılan haklardan hangisi ya da hangileri kısıtlanmıştır?

I-Dernek kurma hakkı

II-Siyasi partilere üye olma hakkı

III-Sendikaya üye olma hakkı

IV-Grev yapma hakkı

V-Seçilme hakkı
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

  1. Bir direnişi kırmak amacıyla olmalıdır

  2. Direnişi kıracak ölçüde olmalıdır


III. Zor kullanma sırasında herhangi bir eşya kullanılabilir

  1. Kademeli olarak artan nispette zor kullanılmalıdır


Yukarıda sayılanlardan hangileri zor kullanmanın unsurlarındandır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I.Bedeni kuvvet

II.Maddi güç

III.Silah kullanılması

Yukarıda sayılan zor kullanma türlerinin kullanılması hangi sıralama ile olmalıdır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre, kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetlerinin şirketlere gördürülmesi kimin iznine bağlıdır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre, aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetkilerinden değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilebilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Mehmet kanuna uygun olarak yaptığı aramada bir şahıs üzerinde suç unsuruna rastlamıştır. Bu durumda Mehmet’in yapması gereken nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenliğin yetkilerinden değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlilerine verilecek eğitim en az kaç saat olmalıdır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yakalama yetkisinin kaynağı hangi kanundur?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlileriyle ilgili hangisi yanlıştır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi idari para cezası gerektiren yaptırım veya fiillerden değildir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Görevin ve işyerinin özelliği nedeniyle gerekli görülen hallerde sivil kıyafetle görev yapılmasına kim tarafından izin verilir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 sayılı Özel güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddesindeki ‘‘Görev alanı’’ belirlemede usul nedir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik birimlerini, özel güvenlik şirketlerini ve özel güvenlik eğitimi veren kurumları denetlemeye kimler yetkilidir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlilerine görev yaptığı esnada, yaklaşan Ali Bey, okul binasının arka tarafında 3 erkek şahsın, gizlice girdiklerini ve önlerine serdikleri bez üzerine ceplerindeki bazı değerli eşyaları çıkartarak saydıklarını ve birbirlerine pay ettiklerini, bunların hırsızlık suçu işlemiş olabileceklerini söylemesi konusu ile ilgili tuttuğu tutanağın çeşidi hangisidir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Milli Güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde veya eşyanın tespiti amacıyla, hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki amirin yazılı emriyle korumakla yükümlü bulunan yerlerde, kişinin üstlerinde, aracında, özel kâğıtlarında ve eşyasında yapılan arama işlemidir.” Yukarıda tanımı yapılan arama türü aşağıdakilerden hangisidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinde İtfaiye yangın ihbar numarası doğru olarak verilmiştir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İşlenen suçun yeniden canlandırılmasına, failin tespitine, fail, mağdur ve olay yeri arasındaki ilişkinin ortaya konmasına yarayacak, laboratuarlarda bilimsel yöntem ve tekniklerle uzmanlar tarafından incelenip değerlendirildikten sonra, soruşturma ve yargılama sürecinde ispat vasıtası olarak kullanılabilecek herhangi bir nesneye ya da ize .......... denir. Tanımlamasındaki boşluğa hangisi gelmelidir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şüpheli bir paketle karşılaşıldığında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlı özel güvenlik kartı sahibi Hasan için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlileri Turan ve Cihan bir AVM’ de güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Bir gün AVM’nin tuvaletler bölümünde zarf içerisinde bir miktar para bulurlar. En doğru hareket tarzları nedir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre, özel güvenlik görevlilerinin ‘‘Yangın, deprem gibi tabii afet ve imdat istenmesi halinde ........................... iş yeri ve konutlara girme’’ yetkisine yönelik boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki hangi yerlerde nokta hizmet amacıyla nokta kurulmaz?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi tutanaklarda olmazsa olmazlardandır?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Suçüstü halinde yakalamayı aşağıdakilerden hangisi yapabilir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Olay yerinde ki ilk ekip aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde elde edilen delillerin özelliklerinden değildir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi saldırganın (şüpheli şahsın) takip edeceği yöntemlerden değildir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi bomba elamanlarından değildir?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Polis bölgesinde, yasal yakalama yetkisini kullanan özel güvenlik görevlisinin yapacağı iş ve işlemler sırasıyla en doğru alarak hangisinde sıralanmıştır.
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlilerinin ağır cezayı gerektiren fiillerden dolayı suçüstü hallerinde yakalama yetkilerinin kullanmalarına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Müze ve ören yerlerini korumakla görevlendirilen özel güvenlik görevlisinin temel güvenlik görevlerinin yansıra özellikle dikkat etmesi gereken önleyici görevi hangisidir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Nokta özel güvenlik görevlilerinin görevlerinin devir ve tesliminde hangi yöntem kullanılmalıdır?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bomba şüphesi taşıyan paket olayında hangisini yapmak yanlıştır?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
X-ray operatörü olarak görev yapan özel güvenlik görevlisi Fatih, X-ray cihazından geçen çantanın ekrandaki görüntüsünde bomba düzeneği ve patlayıcı madde tespit etmiştir. Bu aşamada özel güvenlik görevlisinin müdahale tarzı ne olmalıdır?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
X-Ray cihazlarında konveyör bandına bırakılan bagajların mesafe aralığı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Güvenlik yapılanmasında aşağıdakilerden hangisi iç halkada bulunur?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
X ışının geçemediği maddeler aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi sentetik yollarla üretilmemiş, doğada doğal olarak bulunan bir uyuşturucu maddedir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
X-ray cihazının tünel giriş çıkışlarında bulunan plastik perdelerin varlık nedeni aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru açıklanmıştır?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Otobanda seyir halindeyken karşı şeritte bir aracın yolun dışına savrulduğu görüldüğünde ilkyardımın temel uygulamaları açısından aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlış olur?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İlk yardım uygulamaları açısından karşılaşılma ihtimali en yüksek olan yaralanmalar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Temizlik için kullanılan kimyasal maddeler ile oluşan yanıklara ilkyardım uygulaması ile ilgili aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlış olacaktır?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi madde bağımlılığı olan kişilerde görülen davranış değişikliklerinden biri değildir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığınız spor salonunda meydana gelen bir travmatik olaya yapacağınız ilkyardım uygulaması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Görev bölgenizde bir kişinin herhangi bir nedenle bayılması halinde ilkyardım uygulaması olarak ne yapılmalıdır?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İnşaat sahasının güvenliğini sağlamakla görevli olduğunuz bir alanda, travma sonucu yaralanan işçiyi taşımanız gerekirse aşağıdakilerden hangisi doğru bir uygulama olmaz?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Üç (3) yaşındaki çocuğun kimyasal bir maddeyi içtiği görüldüğünde ilkyardım uygulamaları açısından aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlış olur?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yangın oluşmasını sağlayan etken hangisidir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Zehirlenmelerle ilgili ilkyardım uygulamaları açısından aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi olduğunuz bir park alanındaki hayvan ısırığı olayına müdahale ederken aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi doğal afet olarak tanımlanamaz?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kaza yapan bir aracın içinden yaralıyı çıkartmak gerektiğinde yapılması gereken ilkyardım uygulaması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
angına sebebiyet veren bazı durumlara örnekler aşağıda verilmiştir.

I.Sabotajlar

II.Önleyici tedbirlerin alınmaması

III.Kazalar

IV.İhmaller

Buna göre, verilen örneklerden hangileri doğrudur?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Katı madde yangınlarında kullanılan soğutarak söndürme yönteminde kullanılan en etkili yangın söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelere örnek verilemez?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Zemini kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın yer çekimi, eğim, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisiyle aşağı ve dışa doğru hareketine verilen isim aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görev yaptığı iş merkezinin asansöründe bulunduğu sırada depreme yakalanan özel güvenlik görevlisi Efe, nasıl hareket etmelidir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kurum üyelerince paylaşılan, anlamlar, inançlar ve değerler bütününe ne ad verilir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim esnasında karşı tarafa gönderilen ses, yazı, söz ya da davranışa ne ad verilir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi etkili dinleme becerisi geliştirmenin yollarından biri değildir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bireysel iletişimde mesaj veren kişinin mesajının anlaşıldığını göstermek için değişik cümlelerle yansıtmaya ne ad verilir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Empati ile sempati arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir insanın düşünmesi, duygulanması, ihtiyaçlarının farkına varması hangi iletişim tekniğidir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Çalıştığı iş yerine kişinin arkasından konuşulması, kendini gösterme olanaklarının kısıtlanması, iş arkadaşlarının kişiyle konuşmaması neyin göstergesidir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İletişim ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Göksu parkında özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Erdi ile Salih 12 Nisan 2017 günü gece devriye görevinde kendilerine doğru hızla koşarak gelen, üstü başı yırtılmış, burnundan kanlar akan Hamdullah’ı görürler. Erdi ile Salih durumla alakalı gerekli detayları alabilmek için hangisini yapmamalıdır?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Düşünce, duygu ya da bilginin kaynak tarafından kodlanmış (hazırlanmış) biçimine ne denir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Dinleyicinin konuşana, anlattığı ile ilgilendiği, onun sorununu gerçekten hissettiği izlenimini veren dinleme türü aşağıdakilerden hangisidir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sözsüz iletişimin özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmamaktadır?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi gruba bağlılığı artıran nedenlerden birisi değildir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi topluluklara müdahale prensiplerinden birisi olamaz?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Grubun herhangi bir kısmında ortaya çıkan değişmelerin grup üyeleri üzerinde ve bu grubun yapısında meydana getirdiği etki ve tepkileri ifade eden terim/kavram aşağıdakilerden hangisidir?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Cop, kolluk birimleri ve özel güvenlik çalışanları tarafından aşağıda belirtilen hangi amaç için kullanılmaz?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlileri, zor kullanma yetkisini hangi kanundan almaktadır?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Korunan kişiye pasta atılması olayı için nasıl bir saldırı olduğu söylenebilir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Örgüt içinde henüz mevcut olmayan ancak çatışmaya neden olabilecek durumlar söz konusu olduğunda ................ çatışmanın varlığından söz edilebilir.Bu cümledeki boşluğa hangi şıktaki yanıt gelmelidir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Devriye Hizmetlerine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Psikolojik anlamda canlıların dış dünyaya karşı gösterdikleri gözlenebilen veya herhangi bir yolla ölçülebilen eylemlerine ne ad verilir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kama düzeninin amaçlarından biri değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bireyin biyolojik bir varlık olmaktan çıkıp içinde bulunduğu toplumun duygu, düşünce, inanç normları gibi özellikleri kabul etmesi ve benimsemesi yoluyla sosyal bir varlık haline gelmesine ne denir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Nedenlerine göre değerlendirildiğinde, mevcut sistemi beğenmeyip, değiştirmek isteyen kişi veya grupların, ideolojilerini beğenmedikleri kişilere karşı gerçekleştirdikleri veya teşebbüs ettikleri suikast türüne ne ad verilir?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ziyaret yapılacak yerlerde, korunan kişinin güvenliğini tehlikeye düşürme ihtimali olan mevcut ve muhtemel tehlikelerin tespit edilerek, etkisiz hale getirmek veya en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ne ad verilir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Önemli kişinin can güvenliğine karşı merdivenlerde sağlanan korumada hangisi doğru değildir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Önemli kişiye karşı yapılan bir bıçaklı saldırıda 4 kişilik bir koruma ekibi tarafından aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Trafikte durulduğunda, korunan kişinin aracı ile koruma araçlarının alacağı tedbirlerden biri değildir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel kolluk, yaşam hakkı, mülkiyet ve zilyetlik gibi hakların gasp edilmesini önlemek ile görevlidir. Buna göre özel güvenlik hangi göreviyle genel kolluğa yardımcı olmaktadır?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İki araçlı koruma düzeninde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Konvoy düzenlerinde, konvoyun önünde giden, konvoyun hızını ayarlayan, yerel kolluk kuvvetinin üst düzey yetkilisi ile yakın koruma elamanlarından birinin bulunduğu araca ne denir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tek araçlı koruma ile görevlerini yerine getiren özel güvenlik görevlileri, korunan şahısla birlikte seyir halinde iken bombalı saldırıya uğramışlardır ve makam aracı hareket kabiliyetini yitirmiştir. Bu durumda özel güvenlik görevlilerinin yapacağı en uygun davranış aşağıdakilerden hangisidir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Genel kolluk ile özel kolluk arasındaki ilişkide en doğru uygulama hangisi olmalıdır?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi, şüpheli hareketler sergileyen, kimliğini ibraz edemeyen kişilere ilişkin ne işlem yapmalıdır?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kamu güvenliğinin sağlanması yönünden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile vali ve kaymakamlara verilen yetkiler saklıdır. Bu yetkilerin kullanılması durumunda özel güvenlik birimi ve özel güvenlik personeli ..........ve..........emirlerini yerine getirmek zorundadır. Cümledeki boşluklara hangi ikili getirilmelidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.