DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu

74. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerin hangisi Hatve’nin tanımıdır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi icra yayının görevidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi atışa etki eden bireysel faktörlerden değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Göz, gezin üst kenarorta noktası, arpacığın silme tepe noktasından hedefe doğru olan hatta ........... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki şıklardan hangisinde İlk Hız doğru tanımlanmıştır?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Fişeği ya da boş kovanı, fişek yatağından çıkartmaya yarayan sisteme ne ad verilir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Atış Poligonunda bulunması gereken hatlardan değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahın temizliğine başlamadan önce, yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Kısa Namlulu Silahların parçalarından değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşleme sonrası mermi çekirdeğine yön ve istikamet veren parçaya ne ad verilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silahlarda bulunan tırnağın görevi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak tarif edilmiştir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Uzaktan ya da yakından, canlıları .............., yaralayan, ............, canlı organizmaları hasta eden, cansızları ..............., yok eden araç ve aletlerin tümüne ......... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Tek hareketli tabancanın özelliği aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ......... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçaları arasında yer alır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi tabancanın ana parçalarından değildir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Şarjörü oluşturan parçalardan değildir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi atıcının poligonda uyması gereken kurallardandır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan bölümlerden değildir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Fişeklerin ölçülerinin belirtilmesinde kullanılan “9x19 mm” ifadesindeki “9” neyi ifade eder?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisi Rayyür’ün tanımıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.