DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu

72. Özel Güvenlik Silahsız Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri görev alanlarında gerçekleşmiş olan olaylarda, genel kolluğun hangi yetkisini kullanırlar?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik hizmeti gören personeli ve özel güvenlik eğitimi verenkuruluşların denetlemesi kim tarafından yapılmaktadır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlileri görev alanlarında gerçekleşmiş olan olaylarda, genel kolluğun hangi yetkisini kullanırlar?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kanunlarda açıkça suç olarak belirtilen fiil ve hareketlerin belirli bir zamanda ve mekânda gerçekleşmesi kavramı aşağıdaki tanımlardan hangisine uygundur?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi görev yaptığı alan içerisinde şüpheli bir paket ya da çanta gördüğünde hareket tarzı için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplantı, konser, sahne gösterileri ve spor müsabakaları gibi faaliyetlerin yapıldığı yerlerde suç unsuru olmadan yapılan aramaya ne denir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi devriyenin tanımında yer almaz?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olay yerindeki iz ve delilleri korumak kapsamında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi, tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde, görev alanındaki işyeri veya konutlara nasıl girebilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlisi, tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde, görev alanındaki işyeri veya konutlara nasıl girebilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki olaylardan hangisini polise bildirmek gerekmez?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Geçici ve acil hallerde özel güvenlik izni kim tarafından verilir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre; özel güvenlik görevlilerinin, görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilecekleri güvenlik önlem ve tedbirleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Milletlerarası Anlaşmalar ne zaman bağlayıcılık kazanır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre; özel güvenlik görevlilerinin, görevli oldukları süre içinde ve görev alanlarında kullanabilecekleri güvenlik önlem ve tedbirleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik sertifikası alanlar kaç yıl sonra yenileme eğitimi almak zorundadır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenliğin amacı, kamu güvenliğini ..............mahiyettedir. Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki konulardan hangisi özel güvenliğin görev alanına girmez ?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel Güvenlik Komisyonunun başkanı kimdir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Adli aramaya karar verme yetkisi kimindir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Suçüstü halinde kimlerin yakalama yetkisi vardır?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel Güvenlik görevlisinin kimlik kartı ile ilgili olarak aşağıdaki maddelerde yapılan açıklamalardan hangisi yanlıştır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Suçüstü halinde kimlerin yakalama yetkisi vardır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yabancıların özel güvenlik alanında Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde mutlaka özel güvenlik komisyonu kararı gerekir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Normlar hiyerarşisi hukukun yazılı kaynakları arasında bulunan astlık üstlük ilişkileridir. Normlar hiyerarşisi hukukun asıl kaynakları içinde yer alan yazılı kaynakların hiyerarşi sırasını belirterek hangi yazılı kaynakların öncelikli olduğunu göstermektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu hiyerarşiye uygun verilmiştir?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinde mutlaka özel güvenlik komisyonu kararı gerekir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tutanağın, hazırlık soruşturması açısından anlam ifade edebilmesi için en az kaç resmi görevli tarafından imzalanması gerekir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yaya devriyenin avantajları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Her insanın kendine mahsus olan, biri diğerine benzemeyen; parmak izi ve göz retinası kullanılarak şifre kullanmaksızın kimlik doğrulamasını yapan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yaya devriyenin avantajları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Zor kullanmanın meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilebilmesi için aşağıda numaralandırılmış şartlardan hangilerinin yerine gelmesi gerekir?

I.Haksız bir saldırının olması

II.Saldırının devam ediyor olması veya tekrarının muhakkak olması

III.Başka bir şekilde de bertaraf edilebilir olması

IV.Orantılı karşılık verilmesi
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Beş duyu organımızla alınan bilgilerin, yazılı olarak kâğıtlara geçirilmesine ne ad verilir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi açısından “yetki” kavramının özelliklerinden değildir?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi parmak izinin özelliklerinden değildir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hava Limanları dış hatlar kontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-RAY cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi parmak izinin özelliklerinden değildir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görevi sırasında bir suçla karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdaki işlemlerden hangisini yapamaz?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
X-ray cihazlarında konveyöre bırakılan bagajların mesafe aralığı en az kaç cm olmalıdır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplumda kargaşa çıkarmak ve devletin yabancı devletler karşısında güvenliğini tehlikeye düşürmek amacıyla devlet büyüklerine, siyasi ve askeri liderlere veya toplumca sevilen kişilere yöneltilen saldırılara .......................denir. Yukarıdaki noktalı bölüme aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yaralıların aciliyetlerinin değerlendirilerek seçme/ayırma yapılması ve öncelikli kazazedenin belirlenmesi işlemine ne denir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Toplumda kargaşa çıkarmak ve devletin yabancı devletler karşısında güvenliğini tehlikeye düşürmek amacıyla devlet büyüklerine, siyasi ve askeri liderlere veya toplumca sevilen kişilere yöneltilen saldırılara .......................denir. Yukarıdaki noktalı bölüme aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
''.............'', kemik dokusunun bütünlüğünün bozulmasıdır.Eklemin normal hareket sınırının ötesine bükülmesi ve gerilmesi sonucu, kapsül ve ligamentlerin zedelenmesi veya yırtılmasına ''................'' denir. ''...............'' ise, eklemi oluşturan kemiklerden birinin yerinden ayrılmasıdır. Yukarıdaki noktalı bölümlere yazılması gereken kelimeler sırasıyla hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hayat kurtarmak amacıyla hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra, solunumu ve/veya kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahaleye ne denir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yüz, beden, bedensel temas, mekân kullanımı gibi çeşitli araçlar kullanılarak gerçekleştirilen iletişime ne ad verilir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Hırsızlık şüphesiyle yakaladıkları kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutan özel güvenlik görevlisi hangi suçu işlemiştir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görgü tanıklarının tanımlamalarına uygun olarak muhtemel kişilerin kimlik tespitlerinde ana ayırt edici özellikleri olan; alın, kaşlar, gözler, burun, ağız, kulaklar, yanaklar, çene, yüz çizgileri, yüz şekli ve bunların birleşimlerinden oluşan resimdir.” Yukarıdaki tanımda anlatılmak istenen nedir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
CCTV'nin açılımı aşağıdakilerdenhangisidir?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Çevre güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kontrol noktasında yapılan kontrol bakımından yanlıştır?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi bir yerleşkeye tehlikeli veya yasak maddelerin sokulmasını engellemeye yönelik kullanılır?

I-Metal dedektörü

II-Kartlı geçiş sistemi

II-Kartlı geçiş sistemi

III-X-ray cihazı
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki kanama türlerinden hangisinde, kan kaybı diğerlerine nazaran fazla olduğu için daha kısa sürede hayati tehlike meydana gelir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıda verilen yangın çeşitlerinden hangisinde yangın söndürme maddesi olarak köpük ve su kullanılmaz?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi kanamalarda yapılan yanlış bir uygulamadır?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıda verilen yangın çeşitlerinden hangisinde yangın söndürme maddesi olarak köpük ve su kullanılmaz?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suni solunumla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Solunumun olup olmadığı nasıl değerlendirilir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlkyardımın ABC’si şeklinde isimlendirilen işlemlerden C’nin tanımı nedir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmesi gerekir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Psikolojik açıdan, “Bir biri ile uyuşmayan iki veya daha fazla güdünün aynı anda bireyi etkilediği duruma” ne denir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Etkili iletişim becerisi ile aşağıdaki alanlardan hangisi doğrudan ilgili değildir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir mesajın özel güvenlik personeli tarafından tam olarak anlaşıldığının kontrolü durumuna aşağıdaki kavramlardan hangisine uygundur?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi kalabalık çeşitlerinden birisi değildir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi “yasadışı olaylarda güvenlik güçlerine karşı uygulanan eylem taktikleri arasında” yer almaz?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bireyin biyolojik bir varlık olmaktan çıkıp içinde bulunduğu toplumun duygu, düşünce, inanç normları gibi özelliklerini kabul etmesi ve benimsemesi yoluyla sosyal bir varlık haline gelmesine de denir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerinin topluluğu kontrol altına alma ve etkisiz hale getirmede aldığı düzenlerden biridir?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yasa dışı hale dönüşmüş toplumsal olaylara müdahale edilmesi mülki amirin emri ile olur. Ancak müdahalenin şeklinin nasıl olacağını olay yerinde bulunan kuvvetin başındaki amir belirler. Buna göre yapılan müdahalenin asıl amacı aşağıdakilerden hangisi değildir?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi korumanın en temel amacıdır?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi özel koruma hizmetleri olarak adlandırılan hizmetlerden değildir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tehlike anında korumada aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
.......................düzeni önemli kişi araçtan inmekte olduğu anda başlar, araca bindikten sonra ..................... dönüşür. Yukarıdaki noktalı bölümlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri ve yöneticileri görev alanları içerisinde genel güvenliğin ve kamu düzeninin bozulduğu hallerde durumu ................... genel kolluğa bildirir. Cümlede boş bırakılan yer aşağıdaki hangi ifade ile tamamlanmalıdır?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun ortak yetkilerinden birisidir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Polis; kendisine veya polis merkezine molotof ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı hangi yetkisini kullanır?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki tedbirlerden hangisi doğal bir afetle doğrudan ilişkilidir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yangın çıkmış çok katlı bir binada yapılması gerekenlerden bazıları aşağıda verilmiştir.

I.Yangın merdiveni vasıtası ile binadan uzaklaşmak.

II.Kapalı alandan açık alana çıkma imkânı yok ise duman girişini engelleyici tedbirler almak.

III. Yangın çıkışlarını takip ederek binayı terk etmek. Buna göre verilenlerden hangileri doğrudur?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi orman yangını ihbar hattının numarasıdır?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Sözlü iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında hangisi yer almaz?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yanıcı maddenin yapısı itibarı ile yanıcı buhar-gaz meydana gelmediği, yeterli ısı ve oksijenin olmadığı durumlarda oluşan yanma çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“İletişimin ..... bilmek, başarılı iletişimin .....şartlarından biridir” Yukarıdaki cümledeki boşluklara sırasıyla aşağıdaki kelimelerden hangileri getirilmelidir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Korunan kişi aracı ile program yerine geldiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi korunan kişiye asansörde uygulanacak tedbirlerden bir değildir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aynı fikir ve düşünceleri paylaşan, aynı amaca yönelik eylem birliği içinde olan, birbirlerini tanıyan, örgütlenmiş insanların meydana getirdiği kümeye ne ad verilir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplumun psikolojik özelliklerinden olan ve toplumun iradesinin, bireyin iradesine egemen olduğunu ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden biridir?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim sürecinde kaynaktan gelen iletileri belli biyolojik ve psikososyal süreçlerden alıp yorumlayan ve bunlara sözlü, sözsüz tepkide bulunan kişi ya da gruplara ne ad verilir?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda gösteriye katılan gruplardaki psikolojik özelliklerden birisidir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Önemli kişinin; 24 saat esasına göre ikametinde, ofisinde, yaya ve araçlı organizasyonlarda fiziksel ve itibar düşürücü saldırılara karşı yürütülen çalışmalara ne ad verilir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi koruma görevinin dört aşamasından biri değildir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ile özel kolluğun görevlerini yerine getirirken kullanabilecekleri yetkileri bakımından ortak yetki alanına girmez?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik etkilerine göre zehirleyici kimyasal maddelerden değildir?

YORUMLAR
  1. Meryem dedi ki:

    11 ve 12. Sorular aynı ama cevap şıkkı farklı 11.sorunu cevabını doğru yapmışken 12.sonun cevabını farklı gösteriyor neyde yanlışlık var