DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Sağanak Yağışlı

72. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kovan atma tertibatı nelerden oluşur?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerindendir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan, aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan parçalar arasında yer almaz?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Etkili mesafe nedir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplu tabancalarda tırnak vazifesini hangi parça görür?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerin hangisi tetik hatalarındandır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişek yatağına fişek sürülmüyor ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda iğne kırılırsa ne olur?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi fişeğin bölümlerinden değildir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ateşli silahlarda namlu içindeki girintilere ne ad verilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi silah bakımı sırasında kullanılan malzemelerden birisidir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplu tabancalarda tırnak nerededir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Şarjör’ün parçaları arasında yer almaz?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
6136 sayılı Kanun çerçevesinde ateşli silah ruhsatı alacak kişiler en az kaç yaşını doldurmuş olmalıdır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silah taşıma ruhsatı bulunan kişi silahlı olarak aşağıdakilerden hangisine giremez?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Poligonda Atış yaparken silahın ateş etmemesi veya tutukluk yapması durumunda ne yapılır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Taşıma ruhsatı, silahlar için kaç yıl geçerlidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Mermi ve saçma adı verilen özel nitelikteki cisimleri uzak mesafelere gönderen silahın parçasına verilen isim hangisidir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Türk Ceza Kanununa göre “SİLAH” tanımına aşağıdakilerden hangisi girer?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hatve nedir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisidir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sistemlerini oluşturan parçalardan biri değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi İlk hız’ın tanımıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.