DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu

70. Özel Güvenlik Silahlı Sınav Soru ve Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Cop, kolluk birimleri ve özel güvenlik çalışanları tarafından aşağıda belirtilen hangi amaç için kullanılmaz?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi zorunlu olmadıkça copla vurulabilecek yerlerden biridir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlileri, zor kullanma yetkisini hangi kanundan almaktadır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Nedenlerine göre değerlendirildiğinde, mevcut sistemi beğenmeyip, değiştirmek isteyen kişi veya grupların, ideolojilerini beğenmedikleri kişilere karşı gerçekleştirdikleri veya teşebbüs ettikleri suikast türüne ne ad verilir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yakın korumanın amaçlarından biri değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik birimleri ve özel güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini otuz gün içerisinde nereye verir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi temel koruma prensiplerinden biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Önemli kişinin can ve mal güvenliğine yönelik tehlike ve saldırılara karşı kullanılan daimi veya geçici olarak kullanılan maddi veya teknolojik tedbirlere ne ad verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Korunan kişinin en yakınında, yakın koruma personeli tarafından oluşturulan, korunan kişinin izin verdiği yakınları ve güvenlik kontrolünden geçmiş kişiler girebildiği en güvenli ve en önemli halkaya ne ad verilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Ziyaret yapılacak yerlerde, korunan kişinin güvenliğini tehlikeye düşürme ihtimali olan mevcut ve muhtemel tehlikelerin tespit edilerek, etkisiz hale getirmek veya en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ne ad verilir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Önemli kişinin can güvenliğine karşı merdivenlerde sağlanan korumada hangisi doğru değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Önemli kişiye yapılan tehdit saat 9 istikametinden geliyorsa, korunan kişiyi hangi istikamete doğru kaçırılması gerekir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Ülkenin genel emniyet ve asayişinden kim sorumludur?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Genel olarak adli arama kararı vermeye kim yetkilidir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Adli kolluk görevlileri adli görevleriyle ilgili kimin emri altındadır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre, kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetlerinin şirketlere gördürülmesi kimin iznine bağlıdır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik görevlilerinde aranacak şartlardan değildir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilebilir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel Güvenlik Komisyonunda aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İllerde Özel Güvenlik Komisyonu başkanı kimdir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yerine getirebileceği bir görevdir?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Geçici ve acil durumlarda özel güvenlik izni kim tarafından verilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
1) Polis 2) Jandarma 3) Sahil Güvenlik 4) Orman Muhafaza Memuru 5) Özel Güvenlik

Yukarıdakilerden hangisi genel kolluk teşkilatı arasında sayılamaz?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenliğin yetkilerinden değildir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yakalama yetkisinin kaynağı hangi kanundur?

OA)İş Kanunu
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Özel güvenliğin uygulama alanı değildir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Katı, sıvı, gaz halindeki patlayıcı maddelerin reaksiyon ve şok etkisiyle meydana gelen yüksek derecede ısı, ses, gaz ve basınç meydana gelerek hava içerisinde aniden ve şiddetle yayılması olayına ne denir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ceza sorumluluğunu ortadan kaldırır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İşlenmiş olan bir suç hakkında Ceza Muhakemesi Kanununa göre kanunda yazılı görevleri yapmak polisin hangi görevini ifade eder?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görevi esnasında bir suçla karşılaşan Özel Güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapamaz?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki suçlardan hangisi Özel güvenlik görevlisi olmaya engel değildir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi cop çeşitlerinden değildir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel Güvenlik görevlileriyle ilgili hangisi yanlıştır?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
PVSK’ya göre aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Görevin ve işyerinin özelliği nedeniyle gerekli görülen hallerde sivil kıyafetle görev yapılmasına kim tarafından izin verilir?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi bir devriye yöntemi değildir?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi meşru savunmanın şartları ile ilgili yanlış bir bilgidir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Suçüstü halinde yakalamayı aşağıdakilerden hangisi yapabilir?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi açısından “yetki” kavramının özelliklerinden değildir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kişileri arama yöntemlerinden değildir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi tutanaklarda olmazsa olmazlardandır?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki hangi yerlerde nokta hizmet amacıyla nokta kurulmaz?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yakalanan şahıslara uygulanacak tedbirlerden değildir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
El detektörü ile yapılan kontrolde el detektörünün incelenecek bölge ile mesafesi ne kadar olmalıdır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisinde yakalama tedbirine başvuramaz?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Genellikle önleme amaçlı yapılan kontrol ve aramalarda elde edilen eşyaların daha sonra sahibine iade edilmek üzere belli bir süre ile alınma işlemine ………….denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi zor kullanmanın temel şartları arasında değildir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çocuklara kelepçe takılmasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Olaya usulüne göre müdahale etmek, olay yerinde gerekli ilk önlemleri almak, olay yeri ve maddi suç delillerini korumak, kontrol altında tutmak ve daha sonra gelen ekiplere olay yeri hakkında bilgi vermek aşağıdakilerden hangisinin temel görevidir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olay yerinde ki ilk ekip aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde elde edilen delillerin faydalarından değildir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde elde edilen delillerin özelliklerinden değildir?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mevlana’nın “kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirine zarar vermeden de birlikte yol almanın mümkün olduğunu” sözü, başarılı bir iletişim kurmak ve toplumsal uyumu sağlamak açısından aşağıdakilerden hangisinin önemli olduğunu vurgulamaktadır?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel Güvenlik Amiri Zeki, tesis koruma ve güvenliği ilgili bilgilendirici bir konuşma yapıyorsa bu konuşmada aşağıdakilerden hangisini bir ölçüt olarak görmemelidir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki kalabalık türlerinden hangisi diğerlerine göre farklılık gösterir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılmaz?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi topluluklara müdahale prensiplerinden birisi olamaz?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Gruplar, kuruluş biçimlerine göre “Doğal Gruplar” ve “Kurulmuş Gruplar” olarak tasnif edilebilir. Bu yönüyle aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre farklılık
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Yasadışı göstericilerin dağıtılması için yapılması gerekenlerden biri aşağıdakilerden hangisidir?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Grubun herhangi bir kısmında ortaya çıkan değişmelerin grup üyeleri üzerinde ve bu grubun yapısında meydana getirdiği etki ve tepkileri ifade eden terim/kavram aşağıdakilerden hangisidir?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi bomba elamanlarından değildir?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Alış veriş merkezinde görevli güvenlik personeli bir yangını gördüğünde ilk olarak ne yapmalıdır?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerde hangisi bombayı harekete geçiren düzeneklerden değildir?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Metal detektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
X-RAY cihazı başında çalışan ÖGG Ahmet için “Radyasyon Yönetmeliği” ‘ne göre maruz kalabileceği radyasyon yıllık doz sınırı aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru verilmiştir.
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sprinkler Sistemi nedir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi biometrik sistemlerinden biri değildir?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlk yardım nedir?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının yaşam bulguları ile ilgili önemli göstergelerden değildir?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanamanın ciddiyeti aşağıdaki durumlardan hangisine bağlı değildir?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi atardamar kanamalarının özelliklerindendir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi sara nöbeti geçiren bir kişiye yapılması gereken işlemler arasında yer almaz?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi donmalarda yapılacak ilkyardım işlemleri arasında yer almaz?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıda yazılı hangi durumda boğucu sargı (turnike) uygulaması uygun bir yöntem değildir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Reflekslerin ortadan kalkması ve kişilerin ağrılı uyaranlara cevap vermemesi durumuna ....................denir” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Eklemi oluşturan kemiklerden bir yada bir kaçının yerinden ayrılmasına ....................denir” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İnsanlarda, emin bir yere ulaşabilmek için dayanılmaz bir korku ve heyecanın etkisi ile meydana çıkan kontrolsüz hareketlere ne ad verilir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yangın çeşitlerinden biri değildir?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Manevi kültür öğeleri arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerin sonuçlarından biri değildir?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İnsan ve hayvanların gözlenebilir ve ölçülebilir hareketlerine ne ad verilir?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Demirin paslanması aşağıdakilerden hangisine tipik bir örnektir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Gelişen teknolojiyle birlikte yangınlarla mücadelede etkin bir rol oynayan yangın algılama sistemleri aşağıdakilerden hangisine alarm üretmez?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerde özel güvenlikçilerin yapması gereken davranışlardan biri değildir?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi deprem sonrası alınacak tedbirlerden biri değildir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerde hangisi merkezi sinir sistemini yavaşlatan uçucu maddelerden değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İletişim sürecinde kaynağa geri gönderilen bilgi ya da iletiye ne ad verilir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen, zarar görüldüğü hâlde kullanımının bırakılamaması, ara verdiğinde yoksunluk belirtileri göstermesi ve zamanla kullanım sıklığının ve dozunun artırılması haline ………….denir. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki boşluğa gelecek olan kavramdır?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir insanın sahip olduğu duygu ve düşüncelerin aynısına sahip olmak” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma Çemberinde “iç halka”da aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi Maslov’un motivasyon kuramındaki ihtiyaçlar arasında yer alır?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir dinleme için düzeltmek zorunda olduğumuz alışkanlıklardan biri değildir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Duyu organlarımızdan beynimize ulaşan verilerin örgütlenmesi, yorumlanması ve adlandırılması” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplumsal taraflar arasında etkinlikler, ilişkiler ve davranışlar bağlamında yaşanan uyumsuzluklara ne ad verilir?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Dinleyicinin konuşana, anlattığı ile ilgilendiği, onun sorununu gerçekten hissettiği izlenimini veren dinleme türü aşağıdakilerden hangisidir?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Diğer kişinin bakış açısını fark etme” ifadesi aşağıdaki perspektiflerden hangisini açıklamaktadır?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlisi Serhat silahı ile isabetli atış yapamamıştır. Bu aşağıdakilerden hangisinde sorun olduğunu gösterir?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahın seri atış konumuna getirilerek hedeflerin görüldüğü istikametler tamamen taranarak yapılan atışın adı nedir?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Silahı ile atış yapan özel güvenlik görevlisinin yaptığı atış sonrasında boş kovan dışarı çıkmamış ve ilk atıştan sonra ikinci atışı yapamamıştır. Bunun sebepleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı konusunda dikkat edilecek hususlardan biri değildir?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi ileri seviye atış tekniklerinin çalışma şekillerinden biri değildir?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi atış pozisyonlarından değildir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın sürgü takımında bulunan parçalardan biri değildir?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarda tetiğin görevi, hem horozu kurmak hem de düşürmek ise bu silahlar nasıl silahlardır?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yarı otomatik tabancalarda ‘fişek yatağı’ hangi parça ile bitişiktir?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda namlu içindeki çıkıntılara ne ad verilir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ateşleme tertibatı elemanlarındandır?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Delici, kesici ve ezici silahlar genel olarak hangi grup altında toplanır?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi seyyar gezin özelliklerinden değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlayan parçadır?
115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi MP5’in özelliklerinden değildir?
116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çap nedir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çıkarıcı silahın hangi ana parçası üzerinde bulunur?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahın ana parçalarından değildir?
119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi mermi çekirdeğine hız, dönüş, ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan tertibata ne ad verilir?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Rayyür nedir?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kurma kolu ve emniyeti hangi tip silahta vardır?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Mermi çekirdeğinin hedefe gitmesini silahın hangi parçası sağlar?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlar üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden biri değildir?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Barut gazının mekanizma başı üzerine gelmesini sağlayan mekanizmanın adı nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.