DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu

69. Özel Güvenlik Sadece Silah Soruları Cevapları

1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerinden değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Doğru nişan alma aşağıdakilerden hangisidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplu bir tabanca ile ateş edilmek istenildiğinde, tetiğe basınca horoz nereye vurarak fişeği patlatır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ateşli silahlarda çekirdeğin gidebileceği en uzak mesafeye ne denir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Silahlarla yapılan kazaların en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Silah taşıma ruhsatı bulunan kişi silahlı olarak aşağıdakilerden hangisine giremez?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Silah ile atış yapılırken aşağıdakilerden hangisi yoksa isabetli bir atış yapılamaz?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Hangisi sürgü tutucu pimin görevlerindendir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Toplu tabancalarda tırnak nerededir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Atış yapılan tabancanın sürgüsünün geride kalması aşağıdakilerin hangisinin neticesinde olur?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın ateşlenmesine engel değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarayan içi boş metal boruya ne ad verilir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Göz, gezin üst kenar orta noktasından, arpacığın silme üst tepesinden hedefte vurulmak istenen noktadan geçen hattın adı nedir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silahın parçalarından birisi değildir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yiv ve set silahın hangi parçasında bulunur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinde tabancanın sökülme sırası doğru olarak verilmiştir? I- Kapak takımını çıkart II- Şarjörü çıkart III -Yerine getiren yayı çıkart IV- Namluyu çıkart V- Tabancayı boşalt

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silahlarla ilgili olarak aşağıda belirtilen kurallardan hangisi doğrudur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki parçalardan hangisi tetik ile horoz arasındaki irtibatı sağlar?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ateşli silah üzerinde bulunan emniyet sistemlerinden değildir ?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi silah bakımı sırasında kullanılan malzemelerden birisidir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ateşli silahlarda namlu içindeki girintilere ne ad verilir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İcra yayının (yerine getiren yay) görevi nedir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kimyasal silahları parça tesirli silahlardan ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.